Преминете към основното съдържание

Сезонът на ябълковия пай

Лесна и бърза рецепта за ценители

Ябълков крънч е сладкиш, който е много подобен на ябълковия пай. Най-хубавото е, че може да го направи всеки, който не е специалист в приготвяне на тесто. Освен това е и здравословен десерт.

Продукти

За пълнежа:

5 ябълки, тънко нарязани; 2 с. л. кленов сироп; 1 с. л. лимонов сок. 

За крънча:

1 ч ч. oвесени ядки; ½ чаша смлени бадеми; ¼ чаша кафява захар; 1 ч. л. канела; ¼ чаша кокосово масло

Приготвяне:

Загрейте фурната до 180 градуса по Целзий и поставете хартия за печене в кръгла форма за торта.

Смесете всички съставки за пълнежа и оставете да поемат вкусовете си.

Смесете всички съставки за ябълковия крънч и ги изсипете в тавичката.

Изсипете пълнежа върху крънча и сложете тавата във фурната – запечете, докато ябълките омекнат.

Оставете да се охлади и сервирайте със сладолед или сметана!

Автор Люба Вангелова

Още по етикети

лайфстайл , гурме
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser