Преминете към основното съдържание

SFW: Какво изпуснахме от втората и третата вечер на модното събитие

Млади таланти завладяха втората вечер на модното събитие
Rue Noire
Rue Noire

Втората вечер от Sofia Fashion Week Fall/Winter 2018, премина под егидата на Сдружение “Маринела” и представи колекции на млади български дизайнери. 

Екслклузивно, лицето на Sofia Fashion Week Fall/Winter 2018 - Ивайла Бакалова откри вечерта с първото дефиле. Марката AMIR представи колекция от бански, сатенени тениски и костюми, фини мрежи с летни мотиви в спортно елеганен стил, които се откроиха със своята екстравагантност.

AMIR

Вторият бранд на вечерта Art Look - с колекцията Fashion Melody  бе посветен на лирическите героини от любимите ни български рок парчета от 90-те. Типично в духът им дизайнерката Диляна Матеева въплъти бунт и непреклоност в облеклата, но в същото време достатъчно елегантост и практичност за дамите, които ги носят.

Street life, но не само като вечен любим хит от 80-те, но и като модата на т.нар. “уличен стил” беше представен в колекцията Rust. Моника Маркова открива вдъхновението си в индустриалната градска среда и показва новия хармоничен силует на човека в нея.

Rust

Веселин Николов с бранда си VS - VESELIN NIKOLOV показа една истински разчупена и нестандартна колекция, но в същото време достойна дори за изтъчени и претенциозни дами.

Елементи от мъжкия костюм и деконструктивни акценти и аксесоари създават идеалната визия за съвременната забързана дама в колeкцията Rue Noire на Ани Добараджиева.

Вечерта завърши с първите по рода си и ексклузивно представени кърпи и аксесоари за глава на новия бранд HeadKnot. “Философията и града”, както се нарича колекцията е предназначена за съвременната жена, която цени времето си и знае как да го използва.

Водещите Боряна Баташова и Теодор Тодоров дадоха старт на бляскавата трета вечер,която беше посветена на булчински и Haute Couture колекции от български и световни дизайнери.

 

 

Българският бранд Berna Moda представи двайсет модела булчински рокли от, новата си колекция “Moonlight”. Дизайнерът Берна Шабан беше заложила на прозрачни дантели, богато изработени мотиви от цветя и елементи вдъхновени от лунното сияние.

 

Цвети Разложка дефилира с рокля от новата колекция на дизайнера Христо Чучев, носител на престижната награда за мода в България„Златна игла 2018“. Неговите тоалети са предпочитани от редица известни личности в България, сред които музиканти, изпълнители, топ модели, бизнес дами.

 

Жана Жекова

 

Трикратната носителка на наградата “Златна игла” Жана Жекова за пореден път показа своята висша мода в изработването на стилни и красиви тоалети. Богинята на дантелата представи своята нова колекция вдъхновена от свежи пролетни нюанси в изключителна оригиналност и прецизност в изработката с богато орнаментирани тъкани.

 

 

Специално за есенното издание на Sofia Fashion Week AW 2018 модна къща BANDEROL представи една различна и провокативна Haute Couture колекция. Вдъхновени от мистиката и тайните общества на средните векове колекцията на дизайнерите Десислава и Никола Карадамянови е обвита в романтична загадъчност. Роклите в колекцията са ефирни и леки, ръчно украсени с дизайнерски дантели и орнаменти.

 

ANTONY LANGOUTIN & DHL

 

Във вечерта на Haute Couture колекциите ANTONY LANGOUTIN & DHL представиха колекция от изящни рокли, вдъхновени от мистиката и красотата на Древна Елада.

След изключително успешната първа колекция на дизайнера Antony Langountin за световния логистичен гигант DHL, която бе представена на предното издание на Sofia Fashion Week третата вечер бе закрита със седем елегантни рокли в запазените цветове на  DHL – жълто и червено.

 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser