Преминете към основното съдържание

Сгъваем телефон, 5G, AppGallery... какво ново от Huawei?

Марката представи новостите си на виртуално събитие, директно от Барселона

Обичаме да казваме, че по отношение на технологиите "бъдещето е тук". И макар тази фраза да се е превърнала в клише, то истината е, че, както във всяко клише, в нея има голяма доза истина. Особено що се отнася до компания като Huawei, която винаги предлага нещо иновативно, стилно и функционално.

Вчера марката организира витруално събитие от Барселона, на което представи някои от новите си продукти за настоящата година. Ричард Ю, изпълнителен директор на потребителското подразделение на Huawei, обобщи бъдещето на компанията с думите: "Huawei остава фокусирана върху стратегията си за естествено интелигентно потребителско изживяване във всички сценарии, известна като Seamless AI Life. Ние ще продължим да инвестираме във водещите за нас технологии като чипсети, 5G комуникации, мобилен изкуствен интелект, операционни системи, камери и аудио-визуални решения, и на база на тях ще надграждаме нашите дългосрочни предимства. С голям ентусиазъм гледаме на работата си с разработчиците от целия свят, за да катализираме растежа на нашата екосистема, обслужваща всички сценарии. Заедно с тях ще издигнем потребителското изживяване на качествено ново ниво."

А ето и новостите, в които ние се влюбихме. И ви даваме по 3 причини за това.

Ричард Ю, изпълнителен директор на потребителското подразделение на Huawei
Ричард Ю, изпълнителен директор на потребителското подразделение на Huawei

Сгъваемият HUAWEI Mate Xs

Харесваме го, защото:

 1. Има гъвкав дисплей. Казват, че всичко ново е добре забравено старо. Е, който си спомня първите сгъваеми телефони, сигурно веднага прави връзката с тези толкова актуални напоследък устройства. Но приликите свършват дотук. HUAWEI Mate Xs е супер иновативен телефон, който в затворено състояние е с размерите на модерно мобилно устройства, а при отваряне е като малък таблет. Ето това се казва разширяване на границите.
 2. HUAWEI Mate Xs разполага с четворна Leica камера. Всички знаем, че от сътрудничеството между двете компании се "раждат" най-добрите камери в света на мобилните телефони. Тази на сгъваемия телефон има 40MP SuperSensing камера, 16MP широкоъгълна камера, 8MP телефото камера и сензор за 3D дълбочина на полето. Leica системата се възползва от това, че телефонът е сгъваем и камерата може да играе ролята едновременно на предна и задна камера.
 3. Супер иноватевен е. HUAWEI Mate Xs впечатлява не само с визията и камерата си, но и с функционалността си. Освен че поддържа 5G, телефонът предлага усъвършенстван изкуствен интелект и супер мощен процесор.

Таблет HUAWEI MatePad Pro 5G

Какво харесваме в него:

 1. Изглежда страхотно! Има 10.8-инчов HD дисплей и ултрaтънка рамка с най-високото в света съотношение екран към тяло за таблет – 90%. Супер лек е и се предлага в страхотни цветове, което го превръща в истински моден аксесоар.
 2. HUAWEI MatePad Pro 5G позволява работа на две устройства едновременно благодарение на функцията Huawei Share Multi-Screen Collaboration. Това означава, че имате опцията за drag-and-drop трансфер на файлове между смартфони и таблети, но и споделяне на периферни устройства, което ви позволява да пишете на смартфона, използвайки клавиатурата на таблета, да си пускате музика от смартфона на говорителите на таблета и т.н. Освен това HUAWEI MatePad Pro 5G поддържа Multi-Window за показване на до 3 приложения едновременно, а App Multiplier показва едно и също приложение в два прозореца.
 3. Таблетът може да се използва и с HUAWEI M-Pencil, който поддържа 4096 нива на натиск за естествено и интуитивно писане. Има и лека и удобна клавиатура, която ви позволява да превърнете таблета в лаптоп за секунди.

Лаптоп HUAWEI MateBook X Pro

Искаме го, защото е:

 1. Супер тънък, супер стилен, супер лек, със стоманен корпус – просто супер! Лаптопът запазва емблематичния FullView Display дизайн със съотношение екран към тяло от 91%. А новият цвят Emerald Green е просто уникален;
 2. Бърз и лесен за употреба благодарение на това, че се захранва от десето поколение Intel Core прецесори;
 3. Лек като перце. HUAWEI MateBook X Pro тежи малко повече от килограм, което означава, че няма да го усещате в дамската си чанта.

HUAWEI AppGallery

Това е мястото, на което ще откриете куп приложения и начини да свързвате своите Huawei устройства. Предпочитаме го, защото:

 1. Предлага така наречените Quick Apps – иновативна форма на приложения за устройствата от 5G ерата, които не изискват инсталиране и използват минимално количество системна памет. Без това да ги различава от традиционните приложения. В момента в AppGallery са налични над 1700 Quick Apps.
 2. Сигурността е на първо място. Прилата се пълен цикъл от мерки за сигурност, включително верификация на истинското име на разработчика, 4-стъпков процес на одобряване на приложението, защита при изтегляне и инсталиране, както и превантивен механизъм за гарантиране на безопасната работа на приложението.
 3. HUAWEI AppGallery е единият от топ 3 магазини за приложения в света. Ричард Ю отбеляза: "Вървейки напред, ние ще продължим да разширяваме нашата екосистема от приложения в HUAWEI AppGallery с надежда не само да създадем сигурна и надеждна платформа, но и да дадем по-голям избор на потребителите. Устойчивият успех на тази разгръщаща се екоситема ще остане един от най-високите ни приоритети."
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser