Преминете към основното съдържание

Шанън Дохърти за борбата си с рака: „Това е грозната истина“

Звездата от Бевърли Хилс 90210 от години се бори отчаяно с рак на гърдата. През 2017 г. актрисата влезе в ремисия, но миналата година болестта се завърна в четвърти етап.

Вчера Дохърти пусна в Instagram публикация, посветена на месеца на рака на гърдата, който се провежда ежегодно през октомври. Звездата публикува няколко снимки, озаглавени „Моето пътуване от първоначалната диагноза до рецидива“. Снимките са направени преди няколко години, когато Шанън е била на химиотерапия след мастектомия, и разказват за тежките й дни.

„Красиво ли е това? Не, но е реално. Надявам се това да помогне на хората да станат по-образовани и да разберат как всъщност изглежда ракът. Надявам се, че по този начин ще ги насърча да се подлагат на редовни прегледи, да си правят мамография, да преодолеят страха си и да го погледнат право в очите. През 2015 г. бях диагностицирана с рак на гърдата. Направих мастектомия, последвана от химиотерапия и лъчетерапия. След химиотерапията често имах кървене от носа. Бях много уморена и забавната пижама ме развесели. Изглеждах нелепо, но по този начин можех да се смея на себе си. Хуморът ми помогна да преодолея това, което изглеждаше невъзможно. Надявам се всички да намерим причина да се смеем на привидно невъзможни неща.”, обърна се Дохърти към абонатите си.

През изминалия месец Шанън на няколко пъти говори за живота си с рак в напреднал стадий. Актрисата сподели, че се чувства отговорна към хората, когато говори публично за болестта си и насърчава всички да бъдат по-внимателни към здравето си. В същото време, в реалния живот, докато общува със съпруга и приятелите си, Дохърти не си спомня толкова често болестта:

„Съпругът ми казва, че като ме гледате отстрани никога няма да разберете, че имам рак. Никога не се оплаквам от това как се чувствам. Всъщност почти не говоря за това. Той е просто част от живота ми сега.”

Дохърти твърди, че в момента се радва на живота, прекарва време с приятелите и семейството си и работи. Миналата година тя призна пред феновете си , че иска да се подготви за своя край и да запише видео съобщения за близките си. Но за актрисата е трудно да започне този процес, защото все още има чувството, че мисията й на този свят не е приключила.

„Чувствам се като много здрав човек. Трудно е да слагате край на житейските си занимания едно по едно, когато ви се струва, че ще живеете още 10-15 години” Шанън.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser