Преминете към основното съдържание

SHAPES OF SAND: За модата, природата и дизайнерските търсения

Отдайте се на слънчевото лятно настроение с новото дизайнерско събитие на ИВАН АСЕН 22, което ще се проведе между 6 и 30 юни
© Andriyan Vulchev, Radostina Klinkova

Природата като създател вдъхновява дизайнерския екип на ИВАН АСЕН 22 за нова съавторска колекция, която ще бъде представена в тематично оформените пространства на шоурума на дизайнерската платформа на едноименния адрес, с официално откриване на 6 юни от 19:00 ч.

Спиращата дъха гледка на пясъчните кариери във Ветово край Русе, която ще е своеобразен природен фон на планираната с моделите фотосесия на Петър Тановски и македонския топ-модел Ивана Гелева.

© Andriyan Vulchev

Партньор на събитието е „КАОЛИН АД“, чийто продукт „каолин“ е в основата за създаването на стъкло и порцелан. Този вдъхновяващ материал преминава от насипно състояние в солидно и образува нови форми – процес, характерен и за работата на дизайнерите, създаващи уникални триизмерни дрехи от двуизмерни материи. Дрехите ще са потопени във всички нюанси на пясъчното: бежово, карамел, светлосиво. Ще видим и „бяло в цвят“: изключително деликатни пастелни тонове, бледорозово, нюд, пепел от рози, както и цветовете на заобикалящата пясъчните находища природа: синьото на небето, тюркоазено-зеленото и ментовото на водата, жълтото на меката слънчева светлина. Ярък цветен акцент ще бъдат тъмночервеното и наситенозеленото.

В събитието участват 26 автори, между които модните дизайнери Георги Флоров, Росица Мршич, Диляна Иванова, Динка Касабова, Инна Габровска, Милена Начева, Славина Петрова, Юлияна Янъкова, Мая Каранешева, Ива Григорова, Радостина Клинкова, Теодора Шуманова, Мария Попова, лейбълите Prototype 23, carevitsa, nelmit, Jar & Jam, MINTY, YOD by Яна Дворецка, бижутерите Виктор Павлов, Евгения Цанкова, Велислава Божинова, Калина Чанкова и младите им колеги Благовеста Кенова (KENNA Jewelry) и Гергана Труканова, избрани като „нови имена”. Гост-дизайнер от Сърбия е дизайнерът на аксесоари Ивана Мартич с нейния лейбъл TOTA.

Специални дизайнерски уикенди ще съпътстват основното събитие с представяне на индивидуални капсулни колекции в присъствието на дизайнерите:

8.06. – Rosica Mrsic, HIYOKU collection S-S 2019.

15.06. – Милена Начева, колекция „Côte d’Azur“.

22.06. – OFF Limits Studio (Мая Каранешева, Ива Григорова), колекция „Hybrid Shades“.

29.06. – Jar & Jam, колекция „Flashback“.

 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser