Преминете към основното съдържание

Щастливи заедно: тайната на успешната връзка

Статистиката е неумолима – седем от всеки десет двойки се разделят. Ще ви разкажем как да спасите ситуацията и да имате щастлива и дълга връзка. Просто следвайте нашите правила.

70% от разделите и разводите могат да бъдат избегнати, ако партньорите използват в ежедневието си тези четири правила за успешна връзка.

Давайте обратна връзка

Едно от най-важните условия за успешна връзка, е в двойката да има добра комуникация. Основна грешка, която се допуска, е когато един от партньорите прекалено подробно разказва как е преминал денят му, без да дава възможност на другия да разкаже или да вземе отношения. Това често води до загуба на интерес от страна на този, който слуша. Обратната връзка се състои в комуникация, а не в монолог. Разпитвайте партньора си, подканяйте го да споделя, научете се да го слушате с внимание, а не просто да маркирате интерес. Това ще направи партньора ви истински щастлив.

Не се страхувайте да изразявате чувствата си

Важна тайна на успешната връзка е да не криете от половинката си своето мнение за едно или друго действие. Споделяйте с партньора си кои негови жестове или действия ви харесват и кои ви отблъскват или ви карат да се чувствата неудобно. Говорете спокойно и открито. Не очаквайте реакция от негова страна, просто му споделете. Ако, например, по време на среща с приятели любимият ви ви е ядосал с нещо, не му го спестявайте – няма нужда да правите сцени пред всички. Изчакайте и на следващата сутрин спокойно и директно му кажете кое точно негово действие е предизвикало у вас бурна реакция. А после сменете темата на разговора. Партньорът ви със сигурност ще се замисли над проблема и, ако наистина ви обича, следващия път няма да допусне същата грешка.

Усмихвайте се по-често

Усмивката е израз на благополучие и щастие. Нали точно такива искате да бъдат отношенията ви? Гледайте заедно комедии, разказвайте си смешни истории, подхвърляйте си шеговити коментари и се стремете колкото се може по-често да карате любимия ви да се усмихв. Чувството за хумор е прекрасен двигател, особено в дългите връзки.

Докосвайте се един друг всеки ден

Няма успешна връзка без активен физически контакт. Демонстрирайте привързаността си един към друг всеки ден – нежна прегръдка, неочаквана целувка, разходка, хванати за ръце, вълнуващо погалване на рамото му. Прегръдките, целувките, докосванията по гърба – всички тези жестове правят връзката по-здрава. Превърнете ги в свой навик и ще видите как с времето любовта ви ще се разгаря още повече.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser