Преминете към основното съдържание

Ще присъстват ли Хари и Меган на погребението на принц Филип

Някои медии вече обявиха, че Хари е потвърдил, че ще дойде в Лондон, за да се прости с дядо си. Дали и Меган ще го придружи, все още не е ясно.

Не е ясно дали херцозите на Съсекс ще могат лично да се сбогуват с дядото на принц Хари и за това има две основателни причини.

Съпругът на Нейно Величество почина вчера в Уиндзор само два месеца преди да отбележи своя 100 годишен юбилей през юни, който трябваше да бъде отбелязан с редица празнични мероприятия.Мнозина се чудеха дали след публичния скандал в последния месец херцозите на Съсекс ще отдадат почит на принц Филип и ще го посетят във връзка с кръглата дата.

Сега въпросът стана още по-остър. Кралските фенове се притесняват дали принц Хари ще почете паметта на дядо си, като присъства на погребението му. Как ще протече сбогуването с херцога на Единбург, все още не е известно, въпреки че в този случай правителството винаги има определен план за действие. Все още обаче не е ясно кой от роднините на Негово Височество ще може да присъства на погребението му с оглед на продължаващия локдаун във Великобритания.

Националната изолация е удължена до 21 юни и организирането на погребението в съответствие със сегашните здравни насоки вероятно ще бъде сложно. Британското правителство препоръчва мерки за социално дистанциране. Според официалните правила на Обединеното кралство на погребение могат да присъстват максимум 30 души и те трябва да спазват дистанция, освен ако не живеят заедно или не са в контакт редовно.

Това може да усложни проблема с присъствието на много от Уиндзорите. Не е ясно дали Съсексите ще могат да организират пътуване по време на пандемията и още по-малко да посетят публични събития след международен полет. Съгласно разпоредбите на британското правителство, за да влезете в Англия и да пътувате в чужбина, трябва да имате валиден тест и да попълните и съответната декларация. След това от вас се изисква да спазвате 10-дневна карантина, като отседнете във вашия дом или хотел, който предоставя подобна услуга. „След пристигането си в Англия трябва да си направите и два теста за коронавирус. Ще трябва да ги резервирате, преди да пътувате “, се казва в уебсайта на британското правителство.

Ако Съсексите решат да посетят Великобритания, те ще трябва да бъдат поставени под карантина за 10 дни, преди да могат да присъстват на публично събитие. Все още не е обявена датата на погребението на принц Филип, но е ясно, че двойката ще трябва да побърза с решението си. Някои медии поясняват, че по време на траурната церемония телевизионните камери няма да бъдат допуснати до църквата.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser