Преминете към основното съдържание

Шестте модела на мислене

4. ИНФОРМАЦИЯ: Не е странно, че обичате да четете книги. Странно е количеството романи и публицистика, които изгълтвате само за година. Добавете към това жаждата ви за списания, информационни предавания, блогове, социални мрежи... 
Докато хората с по-нисък сбор точки при този модел биха се допитали до приятелите си за взимането на важно решение, вие се позовавате на безброй официални източници. След което избирате онова, което ви се струва най-добро от фактологична гледна точка. В повечето случаи резултатът е добър. Внимание обаче: колкото повече задълбавате в проучванията, толкова по-голям е рискът да се объркате от обема информация.

4 от 7

4. ИНФОРМАЦИЯ: Не е странно, че обичате да четете книги. Странно е количеството романи и публицистика, които изгълтвате само за година. Добавете към това жаждата ви за списания, информационни предавания, блогове, социални мрежи... Докато хората с по-нисък сбор точки при този модел биха се допитали до приятелите си за взимането на важно решение, вие се позовавате на безброй официални източници. След което избирате онова, което ви се струва най-добро от фактологична гледна точка. В повечето случаи резултатът е добър. Внимание обаче: колкото повече задълбавате в проучванията, толкова по-голям е рискът да се объркате от обема информация.

© iStockСвързани статии
Стоп! Това са моите граници

Когато правилата ги поставяме ние

А вие SMUPID ли сте?

Днес сме много по-наясно, откогато и да било преди, включително и от Сократ, за всичката информация, която не знаем. Въпреки (или пък тъкмо заради) Google!

Учените назоваха най-добрия тип характер

Той има три основни качества

Да започнем новата година с... развод

Първите работни дни на януари са най-натоварени за бракоразводните адвокати

Защо не бива да държим телефона си на масата, докато вечеряме с любимия

Едно от най-ключовите ни умения – да се концентрираме, е под сериозна заплаха. Вижте как това застрашава и връзките ни!

ТЕСТ: Какъв е вашият неосъзнат модел на мислене?

Собствените ни избори, дори за най-прозаичните неща като кафето и пътя до офиса, издават много повече за нас, отколкото големите ни дела и намерения. Вижте как, за да разберете своя скрит характер!

Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser