Преминете към основното съдържание

Шоколадов мус само с една съставка

Поглезете се с вкусен десерт.

Ето това е решението за бърза вкусотия, подходяща за всеки повод.

Продукти:

350 г шоколад, съдържащ минимум 60% какао

Приготвяне:

1. Начупете шоколада на парчета и го прехвърлете във висока купа. Сварете 425 мл вода и залейте шоколада. Разбъркайте, докато шоколадът се разтвори напълно.

2. Напълнете тенджера със студена вода (може да използвате дори кубчета лед) и поставете в нея купата с шоколадова маса. Разбийте с блендер до кремообразна консистенция. Внимавайте да не бъркате твърде дълго, в противен случай шоколадовата смес отново ще стане течна.

messages.loading
Горе
ELLEworld twitter-logo-silhouette pinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser