Преминете към основното съдържание

Ще бойкотира ли Оскар-ите Джейда Пинкет Смит?

Леонардо може най-накрая да спечели първата си статуетка от Академията
Уил Смит и Джейда заедно със сина си
Уил Смит и Джейда заедно със сина си © Splash

Съпругата на Уил Смит - Джейда Пинкет, не скри възмущението си, че тази година сред номинираните актьори в отделните категории, няма нито един тъмнокож.

Въпреки добрата игра както на мъжа й, така и на колегите му Идрис Елба и Майкъл Б. Джордан, никой от тях не успя да се нареди сред претендентите за "най-добър актьор в главна мъжка роля" и "най-добър актьор в поддържаща мъжка роля". Същата е ситуацията и в женските категории, което ядоса Джейда и тя публично сподели това.

"На Оскарите... тъмнокожите винаги са канени да раздават награди... дори да забавляват останалите, но рядко биваме оценявани заради артистичните си качества. Трябва ли всички тъмнокожи да откажат да присъстват? Хората могат да се отнасят с нас така, както ние им позволим. С много уважение и дълбоко разочарование. Джей", написа съпругата на Уил Смит в профила с в Twitter.

Макар че тази година водещ на събитието ще бъде тъмнокожият актьор Крис Рок, за втори пореден път в главните категории липсват тъмнокожи звезди в главните категории.

Очаква се, че церемонията ще бъде щастлива за Леонардо Ди Каприо, който след куп номинации за престижната награда, най-накрая може и да се сдобие със златната статуетка.

Автор: Ирена Късметска

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser