Преминете към основното съдържание

Ще излиза сериал по книгата на Джоан Роулинг

Премиерата ще се състои на 27 август
Джоан Роулинг на представянето на "Вакантен пост"
Джоан Роулинг на представянето на "Вакантен пост" © getty

Сериалът "Strike", който се основава на романите написани от автора на "Хари Потър" под псевдонима Робърт Гелбрейт ще бъде показан по Би Би Си на 27 август.

Новият телевизионен проект разказва историята на частния детектив Корморан Страйк  - ветеран от войната в Афганистан и на лицето, който е преживял трудно детство. Сериалът е базиран на трилогията, в която включва романите "Зовът на кукувицата", "Копринени буби" и "На служба на злото". 

В главните роли са Том Бърк и Холидей Грейнджър.


                                      Джъд Лоу ще играе младия Албус Дъмбълдор


Общата продължителност на историята „Зовът на кукувицата” ще бъде три часа, а следващите  две – „Копринената буба” и „В служба на злото”, се предвиждат по два часа. 

Книгите от поредицата са на българския пазар благодарение на издателство „Colibri”.

 © BBC, Том Бърк и Холидей Грейнджър

Историята: 

Когато супермодел с купища проблеми пада от заснежения балкон на своя апартамент в Мейфеър, богаташкия център на Лондон, всички решават, че става дума за самоубийство. Само брат ѝ не е убеден в това и се обръща към частния детектив Корморан Страйк с молба да разследва случая.

Страйк е ветеран от войната, травмиран както физически, така и психически, а животът му в момента е пълен безпорядък. Това разследване му хвърля спасителен финансов пояс, но цената, която плаща в личен план, е твърде висока: колкото повече дълбае в сложния свят на младия модел, толкова повече се сгъстяват тъмните краски около него и ужасни опасности го дебнат отвсякъде...

Още по етикети

сериал , култура , книга
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser