Преминете към основното съдържание

Ще се размине ли Лео Ди Каприо с още един Оскар?

Миналогодишният победител Еди Редмейн отново е фаворит за наградата
Лео Ди Каприо в новата си лента Revenant
Лео Ди Каприо в новата си лента Revenant © internet

Феновете на Лео Ди Каприо все повече се съмняват, че на следващата церемония по раздаването на наградите Оскар, любимецът им Лео Ди Каприо най-накрая ще се прибере със златната статуетка.

Въпреки че актьорът вече има няколко номинации зад гърба си, досега нито веднъж не е бил обявяван за победител в категорията за „най-добър актьор в главна роля.“

Най-голяма конкуренция не само за наградите Оскар, но и за другите престижни филмови статуетки, които ще се раздават в началото на следващата година, Лео ще има в лицето на миналогодишния победител Еди Редмейн. Тогава той впечатли не само зрителите, но и Академията с превъплъщението си в образа на учения Стивън Хокинг.

Тази година той отново прави прекрасна роля в „Момичето от Дания“, където е в образа на транссексуалната Лили Елбе, която е първата, която се подлага на операция за смяна на пола.

© Форум Филм, Еди Редмейн

Сред претендентите за филмовите статуетки е и Джони Деп, който прави не по-малко забележително представяне в лентата Black Mass.

Докато все още се очакват номинациите за Оскар-ите, вече са ясни тези за Наградите на актьорската гилдия. Именно там един срещу друг ще се изправят Джони Деп, Лео Ди Каприо и Еди Редмейн. В категорията за най-добра главна мъжка роля са още Майкъл Фасбендър за „Стив Джобс“ и Браян Кранстън за Trumbo.

Очаква се това да бъдат и претендентите и за Оскарите, като победителят най-вероятно ще прибере и статуетката на Академията.

Автор: Ирена Късметска

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser