Преминете към основното съдържание

Шведските отбори в зимните олимпийски игри ще са облечени от H&M

Дизайн екипът на H&M ще създаде облеклата за церемониите по откриване и закриване на игрите
© H&M

Rазработената специално за отборите колекция включва и пълен гардероб, който ще послужи на състезателите при пребиваването им в олимпийското село, по време на тренировки и в моментите на отдих.

Дрехите са създадени в близко сътрудничество с олимпийците, които дават своя принос и обратна връзка по отношение на функционалност на дизайна.

Колекцията е базирана на цветовете от шведския флаг – жълто и синьо, допълнени от златни детайли. Дрехите в нея са създадени с идеята както за съвременен дизайн, така и за технически характеристики, нужни за постигането на високи резултати.

„Изключителна чест е за нас да можем да работим отново с екипите на олимпийските и параолимпийски състезатели. За игрите в Пьонгчанг сме заложили на дрехи, обединяващи функционалност и моден дизайн, а шведските национални символи и наследство бяха отправната ни точка при създаването на колекцията.“ казва Пернила Волфарт, главен дизайнер в H&M.

Колаборацията между H&M и Шведския олимпийски комитет започна през 2013 г. От тогава H&M създава колекции за игрите в Сочи (2014 г.) и в Рио (2016 г.), а междувременно и за още шест младежки игри.

По думите на Анна Людин, директор маркетинг и комуникации към Шведския олимпийски комитет „H&M внася нужния съвременен моден дух в Олимпийските игри през февруари по напълно нов начин“.

„Да бъдеш част от голям национален отбор на място, на което всички спортове се събират заедно, и да представляваш страната си, е това, което прави Олимпийските игри специални. Дрехите са важни за създаването на усещане за екип, а H&M се справя изключително успешно в тази посока. Облеклата, които дизайн екипът създаде, ще спомогнат за това да се стремим към златото, шведският отбор със сигурност ще носи дрехите с гордост!“ казва Хенрик Харлаут, олимпийски състезател по ски свободен стил.

Част от олимпийската колекция, брандирана с шведския национален флаг, ще бъде продавана и в избрани магазини на H&M в Швеция по време на олимпиадата през февруари.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser