Преминете към основното съдържание

Siesta time!

За следобедната дрямка и нейните любими кътчета през лятото
© istock

„И тогава идва това магическо чувство за възможност, което се разтяга като мост между юни и август. Чувството, че всичко е постижимо“, пише Айми Фридман в бестселъра си „Две лета“. А заедно с това чувство ние разтягаме и хамака, за да си откраднем още малко блажено безвремие. Преди да се гмурнем в поредната дълга нощ под звездите, с коктейл в ръка и танци до зори. Преди да се впуснем в новата работна седмица. Преди да е свършило лятото...

Ако сте били в Италия, Испания, Латинска Америка или дори в Гърция, то със сигурност знаете какво е сиеста. Става въпрос за онова тихо лежерно следобедно време, когато всички се оттеглят за кратка дрямка. Ние сме абсолютно „за“, особено сега, през август, ето защо споделяме с вас няколко тематични и практични идеи, някои от които вече приложихме у дома.

Да се полюлеем

Веднага ви казваме, че нямаме предвид обикновена люлка. Представете си нещо средно между люлка и легло, достатъчно голямо и удобно (затова английската дума е swing bed), за да се сгушите с книга в ръка или със слушалки на ушите. Бихте могли да заложите и на по-малък вариант, от ратан или от мрежа. Не забравяйте възглавничките – за разкош и допълнителен комфорт.

Татко Барба

Някои му казват пуф, други – барбарон. Така или иначе знаете за какво говорим. Препоръчваме ви да се спрете на по-голям размер (различни са – колкото стол, колкото кресло, колкото легло), в който да потънете така, както бебе потъва в най-сладкия си сън. Можете да го ползвате на открито и на закрито.

Аристократичен повей

Кресло, фотьойл, шезлонг... без значение колко много можем да играем с думите, и тук най-важен е комфортът. Ако избраният стол е по-малък, прибавете табуретка или няколко възглавнички една върху друга. Все пак за да се наслади човек на следобедната дрямка, той трябва да може максимално да се отпусне.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser