Преминете към основното съдържание

SiteGround е основен спонсор на българския FreeRide отбор и в сезон 2022-2023

За втора поредна година българската IT компанията, която е един от световните лидери в хостинг индустрията, подкрепя българския FreeRide отбор. Като официален спонсор на отбора за предстоящата година, компанията подпомага неговото развитие и популяризирането на зимните спортове.

Новият сезон предстои да бъде открит на 13 декември с филмова прожекция на “FREE RIDER”, с режисьор французинът Джером Танон. Лентата проследява една приключенска експедиция на скиора Сам Антаматен и сноубордиста Виктор де Ла Рю в Аляска.

Валери Пелтеков

Четиринадесет ще са атлетите, които ще представят страната ни на единадесет старта в пет локации по света тази зима. За поредна година ще имаме представители във всички категории - ски (мъже и жени) и сноуборд (мъже и жени). Трима от състезателите при младежи и девойки преминават към “големите”, това са Тина Близнакова (ски), Теодора Илиева (сноуборд) и Мартин Рошков (ски). Също така FreeRide отборът на България има нов представител при сноуборд мъже - Росен Стратков, който последните години показва много високо ниво на каране на българската сцена и с голямото си желание за развитие ще се бори за успехи и в чужбина.

Никола Абаджиев

С огромно нетърпение се очаква престижното състезание с ранг “3 звезди”, което ще се проведе на любимия за фрийрайдърите склон под връх Тодорка, Банско, 17-19 март, 2023 година, а на миналогодишното издание там отборът ни завоюва два подиума.

Като компания с изразено мнозинство на любители на планината и зимните спортове в екипа си, за нас връзката с динамиката и емоциите във freeride спорта е повече от ясна. Партньорството ни с отбора е наш дългосрочен ангажимент, защото вярваме, че спортът и активността са важни елементи от качествения и пълноценен живот на всеки човек – нещо, за което се стремим да допринасяме като компания”, коментира Дима Петева, “Бранд и маркетинг” директор на SiteGround.

Симеон Павлов

Важно е да се знае, че фрирайд ски и сноуборд не получават държавна подкрепа, няма и федерация, която да следи интересите ни. Единствените ни варианти, за да продължим да се развиваме и съществуваме, са чрез частни спонсори, които споделят идеята ни, както и с помощта на много хора от ски и сноуборд средите, които ни подкрепят от самото начало.”, коментираха от FreeRide отбора.

За последните две години, 2020 и 2021, управленският екип на IT компанията е подкрепил социални каузи с повече от 600 хиляди лева, в това число Планинска спасителна служба при БЧК- България, Организацията на хижите с обсервация в България, болници, неправителствени организации и други институции от обществена значимост в страната.

Още по етикети

FreeRide , SiteGround
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser