Преминете към основното съдържание

Скандалът между Меган Маркъл и баща й не стихва

Бившата херцогиня е обвинена, че го е изоставила

Вече две години Меган Маркъл и баща й Томас Маркъл не успяват да оправят охладнелите си отношения. На бившата херцогиня й се налага дори да пуска в пресата опровержения на скандалните му изявления. Този път Меган беше принудена да отговори на обвиненията на Томас, че тя никога не му е предоставила финансова помощ, въпреки че той плащал за колежа ѝ преди години.

Меган трябваше да разкрие част от счетоводните си дела и да предостави документи, за да докаже, че е правила „доброволни вноски“ по сметката на баща си, когато започнала да печели от актьорската си работа през 2014 г. Плащанията обаче спрели, след като Маркъл се омъжи за принц Хари през 2018 г. и отношенията между дъщеря и баща започнаха да се влошават. В правни документи, изтекли в The Mirror, Меган разкрива също, че Томас не е единственият, който е плащал за образованието - майка й Дория Рагланд също е давала пари за таксите за обучение, а самата Меган е получила стипендия и е работила на непълно работно време, за да покрие част от разходите на университета.

Процесът започна, след като бившата херцогиня заведе дело срещу изданията на Associated Newspapers през януари тази година, след като бе публикувано нейно писмо до баща й Томас Маркъл. Меган заяви, че таблоидът нарушава правото й на неприкосновеност на кореспонденцията и в допълнение значително променя значението на писмото, за да манипулира читателите. В своя защита медийният холдинг предаде 44 страници материал във Върховния съд в Лондон, включително текстови и телефонни разговори, разменени между Хари, Меган и Томас Маркъл. В един от документите Томас Маркъл обвинява дъщеря си, че никога не го е подпомагала финансово.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser