Преминете към основното съдържание

Скариди с чесън и пармезан

Защото сме още на морска вълна
© istock

Необходимите продукти:

½ кг скариди почистени
2 с.л. зехтин
4 скилидки чесън намачкани
½ ч.л. риган
½ ч.л. босилек
¼ ч.ч. прясно настърган пармезан
сол и черен пипер на вкус
сокът на 1 лимон
2 с.л. нарязан магданоз

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса. Подредете скаридите върху хартия за печене. Добавете зехтина, чесъна, ригана, босилека, пармезана. Поръсете със солта и черния пипер. Внимателно разбъркайте, за да се разпределят подправките равномерно. Печете до розово, за около 6-8 минути. Сервирайте веднага с лимоновия сок и с магданоз по желание.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser