Преминете към основното съдържание

#SKINISMORETHANSKIN ИЛИ КАК ДА СЕ ЧУВСТВАМЕ ДОБРЕ В СОБСТВЕНАТА СИ КОЖА

Статистиката показва, че 50% от пациентите с акне се самоизолират, 46% са склонни към депресия, 79% от пациентите с екзема често не ходят на работа в най-активната фаза на проблема, а от 47 до 60% от тях имат проблеми със съня. Колкото е по-сериозен кожният проблем, толкова по-силно се отразява на начина на живот на човек. А тези проблеми са все по-често срещани – над 2 милиарда души по света страдат от някакъв кожен проблем.

След тези изводи и в продължение на основната мисия на La Roche-Posay за последните 40 години – да подобри ежедневието на хората и здравето на тяхната кожа, марката стартира кампанията #skinismorethanskin, имаща за цел да повиши информираността за тези проблеми и да покаже на всички засегнати, че дерматологията има решение и наистина може да промени живота ни към по-добро. Защото кожата е нещо повече от само кожа.

В България един от основните посланици на кампанията e популярният инфлуенсър Антоанет Пепе, която се включи и в уникално по рода си LIVE дерма събитие, направи IG LIVE и подкрепи кампанията със серия от постове, споделяйки на първо място как тя самата се е чувствала, когато тя или член на семейството е имал кожен проблем.

1. Какво те вдъхнови да се включиш в кампанията #skinismorethanskin на La Roche-Posay?

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло, така че за мен е напълно естествено да полагам грижи за нея и да я третирам с уважение. Посланието на La Roche-Posay #skinismorethanskin резонира много добре с мен, тъй като самата аз се боря със хиперпигментация. От тази гледна точка съм напълно наясно, че кожните проблеми са първоизточник на много комплекси и са причина за ниска самооценка. Иска ми се повече хора да научат за това как да се грижат правилно за кожата си, така че тя да бъде техен позитив, а не негатив.

2. Случвало ли ти се е да имаш някакъв кожен проблем или кожен дискомфорт и това да ти се отрази на самочувствието и начина, по който се усещаш спрямо другите хора?

Както казах, имам хиперпигментация и при всяко нараняване съм напълно наясно, че ще се сдобия с ново кафяво петно. Случвало ми се е в тийнейждърските години да покривам петната по тялото си с коректор. Разбира се, прозираха отдолу, но все си мислех, че хората няма да забележат. В тази връзка, живеем в консуматорско общество и можем да избираме измежду хиляди продукти и марки. Най-важното е да открием правилните за нас самите, като най-доброто, което бихме могли да направим, е да се консултираме със специалист. Самолечението може да доведе до куп усложнения - нещо, което също съм изпитала на свой гръб.

3.Мислиш ли, че достатъчно се говори по тези теми и хората наистина си дават сметка колко е важна отговорната грижа за кожата?

Мисля, че може да се говори още и още. Много хора в днешно време използват грим, за да прикрият проблемната кожа, вместо да се погрижат за нея и да я излекуват. А това да положат правилната грижа за здравето на кожата си би възвърнало самочувствието им и, в крайна сметка, би повишило качеството им на живот.

4. Вълнуват ли се твоите последователи от подобни теми и как реагираха на участието ти в кампанията #skinismorethanskin?

Много се вълнуват. Ежедневно получавам въпроси по темата. Питат ме какви продукти да използват срещу акне, пигментации, стрии и много други проблеми с кожата. Научила съм се да отговарям така, че да не заблуждавам, а напротив - да информирам и да ги насочвам към специалист, особено когато говорим за сериозни проблеми с бенки, например.

5. Как би описала своята кожа?

Нормална към суха, дехидратирана и фина.

6. Кои от life changer продуктите на La Roche-Posay са винаги част от ежедневната ти грижа за кожата?

Anthelios SPF50 матиращ прозрачен спрей мист, Еffaclar DUO и Toleraine Sensitive Riche.

7. Тепърва започва летният сезон – кое е най-важното, според теб, за грижата за кожата през лятото?

Да не се пържим на плажа по цял ден! :) И аз съм го правила, но категорично прекратих този вреден навик. А когато излизам, нанасям продукти със SPF, нося шапки. Това се отнася и за дните, в които просто се разхождам из града. Иска ми се да запазя кожата си здрава, еластична и млада максимално дълго време! :)

8. Кои продукти на La Roche-Posay използват децата и съпругът ти?

Децата използват Lipikar, а Филип – Effaclar.

9. Кажи ни само с 5 думи кое е най-важното послание на кампанията #skinismorethanskin?

Не знам дали мога да се вместя в 5 думи, но за мен най-важното послание е, че е много важно да се консултираме със специалист дерматолог и да знаем, че грижата за кожата е ежедневна рутина, а не само докато третираме конкретен кожен проблем.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser