Преминете към основното съдържание

Момчил Григоров представя изложбата „Ефирна реалност” в галерия Къщата на София

Името на автора е познато повече като PR и рекламен мениджър и Доктор по икономика, но в галерията може да го видите в едно различно амплоа, което докосва сетивата с лекотата и ефирността на използваните материали, за да пресъздаде реалността в ракурса, по който я вижда.

На експозицията са представени бюстове на Тръмп, Путин, Бойко Борисов, Бетховен, Наполеон, Спартак, Сюлейман Паша... Те са създадени от стоманена мрежа и изглеждат по странен и интересен начин, силно наподобяващи известните личности.

Друга част от творбите и изработена от арматурна тел, отново лек и ефирен материал, който дава възможност контурът да е силно изразен от една страна, но от друга да даде възможност на двуизмерното да изглежда триизмерно.

Самите пластики са с доста интересни имена. Едно от които е:

"Истината е, че кралица Гуиневир не е изневерявала на ревнивия крал Артур с Ланселот. И да е искала, не е могла. Кралят взимал сериозни предпазни мерки".

Ако искате да разберете какво се крие зад това заглавие, задължително посетете Къщата на София. Изложбата ще се представя до 07.07.2020 г.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser