Преминете към основното съдържание

Сладостта на сезона: ягодова супа с аранчини

Или как да комбинирате плодовия вкус с уникалните оризови кюфтенца от сирена!
© iStock

Продукти:

  • 450 г почистени ягоди
  • 2 ч. ч. кокосово мляко
  • 1 лайм
  • 1 връзка босилек
  • стрък лимонена трева

За аранчините:

Аранчини са италиански оризови кюфтенца с плънка. За тях ви трябва сварен ориз, овкусен със сол и черен пипер (можете да използвате останал от предишно ястие) и плънка (по желание – нашата в случая е с шамфъстък и сирена).

  • 3 ч. ч. сварен ориз
  • 100 г шамфъстък
  • 150 г моцарела
  • 100 г кашкавал
  • 150 г сушени домати
  • стрък риган
  • 450 г галета
  • 3 яйца

Приготвяне:

Загребете с лъжица от ориза и го разстелете в дланта си. Върху него поставете доза от нарязаните на ситно шамфъстъци, моцарела, кашкавал, сушени домати и риган и поръсете с малко настъргана кора от лайм. Затворете с ориза, овъргалвайки полученото топче в яйцата и в галетата.

Изпържете аранчините в тиган с нагорещена мазнина. Обръщайте ги, докато не получат златист загар от всички страни.

За супата пасирайте ягодите с чаша кокосовото мляко, настъргана кора от лайма, наситнените босилек и лимонена трева. Останалото кокосово мляко загрейте на ниска температура и разбийте до получаването на пяна.

Използвайте я за украса, заедно с резени ягода и листенца мента. Сервирайте заедно с готовите аранчини.

© iStock

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser