Продукти:
- 450 г почистени ягоди
- 2 ч. ч. кокосово мляко
- 1 лайм
- 1 връзка босилек
- стрък лимонена трева
За аранчините:
Аранчини са италиански оризови кюфтенца с плънка. За тях ви трябва сварен ориз, овкусен със сол и черен пипер (можете да използвате останал от предишно ястие) и плънка (по желание – нашата в случая е с шамфъстък и сирена).
- 3 ч. ч. сварен ориз
- 100 г шамфъстък
- 150 г моцарела
- 100 г кашкавал
- 150 г сушени домати
- стрък риган
- 450 г галета
- 3 яйца
Приготвяне:
Загребете с лъжица от ориза и го разстелете в дланта си. Върху него поставете доза от нарязаните на ситно шамфъстъци, моцарела, кашкавал, сушени домати и риган и поръсете с малко настъргана кора от лайм. Затворете с ориза, овъргалвайки полученото топче в яйцата и в галетата.
Изпържете аранчините в тиган с нагорещена мазнина. Обръщайте ги, докато не получат златист загар от всички страни.
За супата пасирайте ягодите с чаша кокосовото мляко, настъргана кора от лайма, наситнените босилек и лимонена трева. Останалото кокосово мляко загрейте на ниска температура и разбийте до получаването на пяна.
Използвайте я за украса, заедно с резени ягода и листенца мента. Сервирайте заедно с готовите аранчини.