Преминете към основното съдържание

Сладък хляб с шафран

Ако ви се яде нещо тестено
© iStock

Необходими продукти

  • 600 г брашно;
  • 2 пакета суха мая;
  • 200 г захар;
  • 3 яйца;
  • 150 г меко масло;
  • кората на един портокал;
  • щипка млян шафран;
  • 3 щипки сол.

Начин на приготвяне

Смесете брашното, маята, захарта, шафрана, портокаловата кора и солта. Добавете едно яйце и размесете, след което добавете останалите 2 яйца и маслото и продължавайте да месите. Покрийте тестото с кърпа и го оставете да втасва 6-8 часа. След това го месете в продължение на 10 минути и го сложете в намаслена тава. Оставете тестото така за още 2-3 часа, като за това време то трябва да удвои обема си. Загрейте фурната на 150 градуса и печете 40 минути.

© iStock

Още по етикети

хляб , рецепта , гурме
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser