Преминете към основното съдържание

Сладък картоф за десерт?

Един необичаен десерт, който не вреди на фигурата ви
© iStock

През лятото калориите се изгарят по-бързо – повече движение, по-лека храна, повече течности... Това означава, че може да си позволите да се поглезите с малко повечко калории. И все пак, вариантът за десерт, който ви предлагаме, щади тялото именно и по отношение на калоричността. Вкусен и полезен – чипс от запечен сладък картоф. Рецептата е неприлично проста, но резултатът превъзхожда всички ви очаквания.

Продукти

2 големи сладки картофа, 2 супени лъжици кокосово масло (в краен случй и зехтин), ½ чаена лъжичка морска сол, ½ чаена лъжичка канела, 2 супени лъжици рядък мед за по-голяма сладост.

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 190 градуса по Целзий и постелете в тава хартия за печене. Нарежете картофите на възможно най-тънки филийки. Добавете в дълбок съд кокосово масло и смесете хубаво с картофите. Добавете меда, солта и канелата. Запечете във фурната за около 45 минути, като ги обръщате от време на време, за да се запекат равномерно. След като ги изкарате, оставете да се охладят за около 10 минути.

Автор Люба Вангелова

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser