Преминете към основното съдържание

Сладък празник: карамелизирани круши с ванилов сироп

Не е нужно да очаквате гости, за да си подсладите живота с този ароматен десерт за ефектно посрещане на Новата година

© iStock
Необходими продукти
  • 6 круши
  • 4 с. л. пудра захар
  • 1 ванилия на прах
  • 50 мл бяла захар
  • 50 мл кафява захар
  • щипка кардамон на прах
  • сок от 1 лайм
  • 30 г масло
Начин на приготвяне

Обелете крушите, разрежете ги на половини и ги почистете добре от семките. В касерола смесете 50 мл вода със сока от лайм, бялата и кафява захар и кардамона. Карамелизирайте до златисто. Оваляйте вътре крушите за 2-3 минути, извадете ги и ги подредете със срязаната страна надолу върху покрита с хартия за печене тава.

© iStock

Печете в предварително загрята на 170 градуса фурна за 5 минути. Обърнете крушите и сложете в изрязаната им част по малко масло, поръсете с лъжица пудра захар и печете още 5-10 минути, или докато крушите омекнат, а пудрата захар се карамелизира.

Смесете ванилията с останалата пудра захар и 50 мл вода и оставете на котлона да кипне. Добавете карамелената смес и използвайте сиропа, за да залеете готовите круши при сервиране.

messages.loading
Горе
ELLEworld twitter-logo-silhouette pinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser