
Необходими продукти
- 6 круши
- 4 с. л. пудра захар
- 1 ванилия на прах
- 50 мл бяла захар
- 50 мл кафява захар
- щипка кардамон на прах
- сок от 1 лайм
- 30 г масло
Начин на приготвяне
Обелете крушите, разрежете ги на половини и ги почистете добре от семките. В касерола смесете 50 мл вода със сока от лайм, бялата и кафява захар и кардамона. Карамелизирайте до златисто. Оваляйте вътре крушите за 2-3 минути, извадете ги и ги подредете със срязаната страна надолу върху покрита с хартия за печене тава.
Печете в предварително загрята на 170 градуса фурна за 5 минути. Обърнете крушите и сложете в изрязаната им част по малко масло, поръсете с лъжица пудра захар и печете още 5-10 минути, или докато крушите омекнат, а пудрата захар се карамелизира.
Смесете ванилията с останалата пудра захар и 50 мл вода и оставете на котлона да кипне. Добавете карамелената смес и използвайте сиропа, за да залеете готовите круши при сервиране.