Преминете към основното съдържание

След 40-те жените се разделят с комплексите и не се преструват

Американски учени посочват причините защо жените след 40 започват да се наслаждават на секса
© iStock

След като навършат 40 години, жените започват истински да се наслаждават на секса. Според американски учени, това се дължи на факта, че те повече не се комплексират от недостатъците на тялото си. Така те се отпускат и най-накрая успяват да се насладят истински на удоволствието от секса. Това е потвърдено от 65% от изследване почти 2000 жени. Освен това те потвърждават, че в тази възраст жените стават изцяло откровени в отношенията си с мъжете. След 40 жените изключително рядко симулират оргазъм. Дамите прекрасно знаят (както и в младостта си) как да си доставят сами удоволствие и как умело да „ръководят“ партньора си, за да достигнат до 100%-ово удоволствие. За това споделят 77% от респондентките.

70% от анкетираните жени споделят, че се чувстват много по-уверени в сексуално отношение, отколкото когато са били на 20. Според сексолозите, жените след 40 разбират, че младостта си отива и правят всичко възможно да се чувстват отново привлекателни, секси и да се харесат на партньора си.

Автор Люба Вангелова

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser