Преминете към основното съдържание

Слънцезащита 2018: трите стъпки, които да следвате

Не е достатъчно да използвате продукти с SPF само на плажа. Красивият тен тази година е в три стъпки – преди, след и по време на морската почивка
© iStock

21 юни, 13:07 ч. – запишете си датата в календара, защото тогава настъпва астрономическото лято. И вече е нормално да мислим в посока плажове, море и слънце. Не забравяме ли нещо? Не, няма как да забравим, че всички тези приятни неща (трябва да) вървят в комплект със слънцезащитни продукти. Защото лятото е времето, в което всички искаме да имаме тен, но той да бъде здравословен, без да жертваме красотата и младостта на кожата си.

Затова тази година поставяме началото на нов слънцезащитен ритуал в три стъпки, които ще ви осигурят равномерен и секси тен, без никакви странични слънчеви ефекти.

15 дни преди морската почивка

Освен да мислите какво да сложите в багажа, е важно да започнете плавно да подготвяте кожата си за слънчевите бани. Това ще ви помогне да почернеете по-бързо, но и тенът да бъде равномерен и красив. Здравословният начин на хранене ще ви помогне не само да изглеждате по-добре в онзи секси бански костюм, но и да имате по-хубав загар. Наблегнете на доматите, заради техните антиоксиданти, както и на морковите, кайсиите и прасковите, които, благодарение на съдържащия се бетакаротен, помагат на кожата ни да придобие по-красив тен. Ако обаче искате да сте сигурни, че тялото ви е готово отвътре за слънчевите бани, заложете на хранителните добавки. Препоръчваме ви капсулите за здравословен тен от серията Sunissime на LIERAC. Приемайте по една капсула дневно в продължение на 15 дни преди отпуската или през цялата година за здравословен ефект. Не забравяйте и да ексфолирате кожата поне 2-3 пъти седмично преди морето - така загарът ви ще бъде по-равномерен. 

© Lierac

На плажа

Това е най-важната стъпка – слънцезащитните продукти. Нанасяйте ги поне 15 минути преди да опънете кърпата си на пясъка, защото така си гарантирате активиране на защитните съставки. Не забравяйте да нанесете отново след 2 часа, както и след всяко излизане от водата. Защо това е важно ли? Защото така си гарантирате, че продуктът ще защитава кожата ви, а няма накрая на деня да изгорите. Не се скъпете на продукт, нанесете така, че да покриете добре всички зони и да усещате кожата си защитена. Освен това е важно да използвате отделни продукти за лице и за тяло. Все пак не използвате лосиона за тяло и на лицето си, нали? Другият ни съвет е да започнете с продукт с висок защитен фактор (50, ако сте по-бяла, и 30, ако сте с по-тъмен тен), за да позволите на кожата да свикне със слънцето, като след няколко дни, можете да преминете на по-нисък SPF. Ето продукти, от които да изберете.

След плажа

Третата стъпка е също толкова важна, колкото и останалите две – грижата за кожата след слънчевите бани. Не е достатъчно да нанесете обикновен хидратиращ лосион за тяло. Необходим ви е продукт, който освен това ще успокои кожата, ще я запази млада, ще предотврати евентуални раздразнения и ще удължи и подсили придобития слънчев загар. Хубаво е продуктът да е с охлаждащ ефект, за да може кожата ви да се освежи на мига. Препоръчваме ви да нанесете обилно, след като сте отмили слънцезащитния продукт от кожата си. Можете да използвате и след като си тръгнете от морето, за да запазите придобития тен по-дълго.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser