Преминете към основното съдържание

Смайващият тандем John Galliano и Maison Margiela

Дълго ще се говори за палтото с лице, част от пролетната колекцията "Artisanal"

Радост за всеки почитател на модата е новата капсулна колекция на Джон Галиано за Мейсън Марджела. Един от най-великите дизайнери в модния бранш се завърна с колекция, която модните критици определят, като "колекцията на Пикасо".

Една от най-запомнящите се модели със сигурност ще бъде бялата рокля-палто с масивно лице, което е изобразено чрез черен тюл. Галиано използва лицето като мотив в цялата си колекция, достигайки оприличаването на стила му именно с този на рисунките на Пикасо. От присъединяването му към модната къща Марджела през 2015 г., с тази колекция Галиано показа, че е готов да се завърне с пълна пара и да покори челните места в модната индустрия.

Припомняме ви, че през 2011 г. Галиано изчезна от модните среди, след като направи антисемитско изказване, което доведе до уволняването му от "Диор". Същата година той направи и сватбената рокля на Кейт Мос, което е и едно от последните му изяви. През 2013 г. Галиано официално приключи и временното си пребиваване в модната къща на Оскар де ла Рента. През годините за Галиано се знаеше, че посещава клиника за алкохолици и работи заедно с еврейската организация Антидифамационна лига, заради своите изказвания. 

Сега след завръшането му, колекцията беше приета позитивно от критиците и журналистите на представянето. Насладете ѝ се, като разгледате галерията:

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser