Преминете към основното съдържание

Сметанова супа от Минесота

Как да превърнете остатъците от вчерашната вечеря във вкусен обяд днес
© iStock

Необходими продукти

сготвено пиле/пуйка с ориз (3 ч.ч. месо на късове и 1 ч.ч. ориз)
зеленчуци, каквито имате в хладилника (морков, лук, целина, гъби)
¼ ч.ч. брашно
1 с.л. зехтин
сол и пипер на вкус
½ ч.ч. заквасена сметана
2 с.л. пресен магданоз, нарязан

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина в тенджера на средна степен. Добавете нарязаните зеленчуци и разбърквайте 5 минути, докато омекнат. Добавете брашното, солта, черния пипер и разбърквайте още 2 минути. Прибавете вода/бульон и оставете да заври. Добавете ориза, намалете на по-ниска степен и оставете да къкри за около 10 минути. Накрая добавете късовете пиле/пуйка, заквасената сметана и нарязания магданоз и гответе още около 2 минути.

Още по етикети

гурме , лайфстайл , супа
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser