Преминете към основното съдържание

София аплодира бурно Дейзи Барбуков

Галерия
Анна Кожухарова-Мариянска

Галерия и зала “Оборище 5” представи за първи път в България самостоятелната изложба BANG ("Трясък") на Дейзи Барбуков. Официалното откриване на изложбата бе на 20 април и ще може да бъде разгледана до 30 април. Гостите бяха изненадани със специално светлинно шоу и съвременно музикално оформление, а повече от половината картини на младата художничка бяха разпродадени още преди края на вечерта.

„Вдъхновявам се от комикси, от 60-те,70- те, от тинейджърските романи и новели, които са много пъстри, с много багри. А и в тях момичетата са център на вниманието. Дори и днес, момичетата, жените са дискриминирани малко или много, и нямат пълна равностойност в обществото.От тях се очаква да са секси, без да имат докрай възможността да се докажат професионално. Виждаме, че днес поне 30-40 % от жените продължават да бъдат обект на сексизъм и неравностойно отношение. На всичкото отгоре - непрекъснато трябва да са красиви, сексапилни, с добре направени коси и не е вярно, че се обръща внимание на интелекта и таланта, без да е съпроводен с визия. А когато става дума за права, работа и социална изява – съвсем не се получава. Това не е някакъв постфеминизъм от моя страна. Красотата има различни страни и понятия, но жените трябва да могат да правят каквото искат и това да се подкрепя от обществото. Не да са смачкани по някакъв начин. Време е за бягство от стереотипите. Ето защо моите момичета плачат. Защото една жена, всъщност може да бъде каквото си поиска и никой няма право да я спира в този неин полет!”, сподели пред нас Деси.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser