Преминете към основното съдържание

#SorryBritney - нов хаштаг в подкрепа на Бритни Спиърс

Като дете на деведесетте ранното ми тийнейджърство неизменно е белязано от три имена. Бритни Спиърс, Кейт Мос и Кърт Кобейн. И докато на последните двама съдбата ни е ясна, то животът на Бритни продължава да е все така вълнуващ и изпълнен с перипетии.

За пореден път вниманието на таблоидите е насочено към поп иконата Бринтни Спиърс.

Нямаше как да останем безучастни към драматичните събития от миналата година, когато бившата тийн сензация загуби делото срещу баща си. След емоционалната криза на изпълнителката през 2007г., Джейми Спиърс пое пълен контрол във всеки един аспект от живота й. И макар че това трябваше да приключи още през 2009г., ето, че вече близо 13 години иконата на моето детство няма право да взима каквито и да е решения сама за себе си.


Преди броени дни стрийминг платформата Hulu пусна неофициален документален филм за живота на певицата, "Framing Britney Spears", който отново разпали медийния интерес около нея, а в социалните мрежи се появи нов хаштаг - #SorryBretney, с който феновете обвиняват алчните й родители, Даян Сойър, таблоидите и дори Джъстинг Тимбърлейк за житейските й неслуки. И ако трябва да се абстрахираме от обективното съобщаване на събитията, да имаш деменция на 26 години наистина звучи подозрително.

Самата Бритни също дава храна на феновете си с поредица от притеснителни видеа в Instagram, с които сякаш дава "улики" и тайни знаци на последователите си за нейното подтисничество. Именно "нелогичните" й постове в социалните мрежи разпалиха движението #FreeBritney.

​Филмът "Framing Britney Spears" насочва погледа ни още към ранното й детство и отношенията с родителите й.

От интервюта, давани от нейни бивши мениджъри и хореографи, става ясно, че попечителите й са решени да я направят известна на всяка цена. Акцентира се и на факта, че по онова време, баща й е бил заинтересован единствено от състоянието, което трупа звездата, а заветната му цел е "да бъде толкова богата, че да му купи лодка". През 2007 Бритни води ожесточена битка за попечителство с бившия си съпруг Кевин Федерлайн и именно това е повратната точка за окончателния й нервен срив, когато обръсва главата си. Веднага след това контрол върху живота й поема баща й Джейми Спиърс, като се сдобива с права, както над имуществото и състоянието й, така и над ежедневните й решения в личен план. Миналата година певицата ясно заяви, че не желае баща й да движи делата й, но въпреки това попечителството му бе удължено до септември 2021г.


В този четвъртък, когато се проведе последното съдебно дело относно контрола на живота на Бритни, се бе сформирала и протестна група, която скандираше за свободата на певицата. След излъчването на филма Бет Мидлър туитна хаштага #FreeBretney, а в неделя, при участието си на "Super Bowl", Майли Сайръс извика от сцената "Обичаме Бритни". Дори Питбул, на пресконференция, която даде в четвъртък, изрази надеждата си, Бритни Спиърс да си върне контрола над себе си.

Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser