Преминете към основното съдържание

SPIRIT of Burgas е тази седмица

Вижте как протича турнето на Роби Уилямс и каква е снимката, която той ще публикува от Бургас
Роби Уилямс на сцената в Монако
Роби Уилямс на сцената в Монако © Splashnews

Повече от двадесет хиляди се очаква да пристигнат в Бургас и близките градове за най-грандиозното музикално събитие това лято – SPIRIT of Burgas. За да видят на живо първото шоу на Роби Уилямс в България, от петък сутринта към Бургас ще се отправят множество автомобили от всички краища на страната и съседните държави. С цел да бъдат избегнати задръствания, организаторите призовават пътуващите да тръгнат по-рано, по възможност още в четвъртък.

Програмата на фестивала е наситена с много други интересни събития. През уикенда ще работят всички галерии и музеи. Специална брошура, която ще се раздава на всички гости на града, ще ги ориентира за интересните места и събития, които могат да посетят при престоя си в Бургас. От общината препоръчват всички, веднъж достигнали Бургас, да се придвижат до фестивала с градския транспорт или пеша.

Съществуват и алтернативни начини за транспорт до Бургас – в интернет през специални групи за споделено пътуване, меломаните се организират да стигнат заедно до фестивала. Също така, от БДЖ пускат специален влак - EnterTRAIN, кръстен на турнето на звездата – Роби Уилямс, който ще върви със специално разписание на 7 и 9 август. Билетите за тези влакове са с намалена цена за притежателите на билет за SPIRIT of Burgas.

Междувременно самият Роби Уилямс активно публикува в профила си в Twitter един и същ кадър от всяка сцена по време на турнето си, което ни навежда на мисълта, че подобен кадър ще видим в профла му и от сцената на SPIRIT of Burgas. 

*Организация на движението:

- От 4 до 9 август се затваря достъпа до общинския паркинг при хотел Приморец. Там се разтоварва техниката за сцените.

- От 6 до 9 август достъпът до улицата, която води до същия паркинг, ще е контролиран.

- Фестивалната зона на плажа се затваря за свободен достъп от 6 до 9 август, но до 5 август включително хората могат да ходят на плаж там.

- В петък няма да има синя зона по “Демокрация”, в участъка между “Цар Симеон” и “Богориди”. Там може да се паркира безплатно.

- Двете крайни ленти на “Булаир” – от “Фотинов” до “Цар Симеон” – също ще са разрешени за паркиране.

- Очакват се много автомобили, така че Община Бургас препоръчва да се използва общинският паркинг на ул. “Гурко” – таксата е изключително ниска.

- В сряда се спира се временно достъпът на автомобили по “Батенберг” - от пресечката на “Филип Кутев” до централния вход на фестивала.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser