Преминете към основното съдържание

Списание ELLE със специален проект (не)ВИДИМИТЕ

„В училище ме наричаха „крава“, викаха ми „Мууу“ по коридорите“, спомня си Джасруп Синг. Моделът с витилиго застава пред обектива на Натан Ричардс заедно с още различни, цветни и вдъхновяващи личности

Заставаме пред огледалото. С новите, изкусителни и цветни модни колекции. В отражението проблясва доволната ни усмивка. Но ако имаше огледало за душите ни, дали и те щяха да са толкова цветни и широко скроени? Новият брой на списание ELLE е тест. Огледало, което чупи оковите на собствените ни предразсъдъци. Защото светът е цветен и това е най-голямото му богатство!

Бернадет Хаганс

Ситият на гладния не вярва, гласи една поговорка. И какъв по-добър модел за подражание за хората с увреждания от Бернадет, която е загубила крака си в битката с рака, а днес силният й дух и работата й за различни благотворителни каузи е вдъхновяващ пример за много други!

Тя е посланик на CLIC Sargent и основната й роля е да повишава осведомеността за рака при младите хора. „Срещам много млади хора, давам им съвети, които да им помогнат да се справят по-добре с рака, търся иновативни начини, които да улеснят комуникацията между младите хора с рак, техните медицински сестри, социални работници и онколози - вярвам, че социалните медии и новите технологии могат да помогнат“, казва Бернадет, която е посланик също на Boom Foundation и Фондацията за рак при децата.

Ели Голдстейн

„Да съм пред камерата – това ме прави най-щастлива. Обичам да блестя, да се усмихвам, да показвам себе си… Обичам и да танцувам. Имах късмета да участвам в Кралската опера в Лондон и в Royal Albert Hall, както и в други спектакли с актьорско майсторство и танци.“

Колко често може да чуете тези думи от друг човек със синдром на Даун? Човек, който не се отказва от живота, нито от мечтите си!

Ели Голдстейн е първият модел с особености в развитието, избрана за един от посланиците на Gucci. От 2017 г. работи за модна агенция Zabedee Management, която има благородната мисия да представя нови лица, изключвани досега от медийното пространство, защото са извън стереотипите.

„Чувствам, че с това, което правя, вдъхновявам хората с увреждания“, признава 19-годишното момиче от Северен Лондон, което е сред звездите в модата през последните месеци, а усмивката й грее и от кориците на известни списания. Освен че работи като модел, тя учи актьорско майсторство и е автор на книга. „Живея пълноценно и никога няма да се откажа да следвам мечтите си“, категорична е Ели Голдстейн.

Джасруп Синг

Когато е на 4 години, родителите й забелязват бяло петно около едното й око. Но никой не предполага, че това е началото на витилиго (хронично кожно заболяване при по-малко от 1% от световното население, при което пигментните клетки в тялото умират). Когато малкото петънце около окото на Джасруп започва да се разпростира като сянка над клепача, семейството й решава да търси билкови лекарства в Индия, без да предполага, че заболяването е почти нелечимо и скоро малкото момиченце ще е с петна по цялото тяло.

„В училище ме наричаха „крава“, викаха ми „Мууу“ по коридорите“, спомня си Джасруп с тъга в очите. „В колежа се научих да игнорирам подигравките. Научих се да бъда по-уверена. Веднъж една възрастна жена в храма ми каза: „Целият ти живот е пред теб!“ И беше много права! Бог ни прави различни по някаква причина и трябва да го приемем. Толкова съм благодарна на семейството и приятелите ми, които ме подкрепят във всяко едно начинание! Без тях нямаше да мога да стана увереният човек, който съм днес.“

Вече на 19, Джасруп има малък бизнес – салон за оформяне на вежди. „Чувствам се прекрасно, защото срещам нови хора. В свободното си време обичам да пазарувам, защото модата е моя страст. Също така обичам да прекарвам време със семейството и приятелите си, тъй като всички те играят много голяма роля в живота ми“, казва Джасруп, надявайки се нейният пример да бъде вдъхновение за други хора с витилиго.

За останалите вдъхновяващи герои от специалния проект (не)ВИДИМИТЕ четете в новия брой на списание ELLE!

Фотографии NATHAN RICHARDS, стилист HARRIET NICOLSON, асистенти на стилиста IMY MOORE, STELLA DICKSON , грим GRACE HAYWARD, коса NATALIA SOUZA, модели ELLIE GOLDSTEIN, EMMA LINES, BERNADETTE HAGANS, SHEM JOSEPH, JASROOP SINGH, KOFI HOLLAND, BEN LEWIS HOLDER, агенция на моделите ZABEDEE MANAGEMENT

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser