Преминете към основното съдържание

Спорт според целта: стегнато тяло

Препоръчваме ви кросфит
© iStock

Харесвате ли стегнатото тялото на Джесика Бийл? Ако искате и вие да изглеждате като нея, вашият спорт е кросфит. Тази тренировъчна система е създадена през 80-те години на миналия век от бившия американски гимнастик Грег Гласмън. В началото кросфит тренират военните и спецчастите, а през настоящия век този спорт се превръща в истинска мания дори и сред звезди като Джесика Бийл.

© iStock

Упражненията в тази тренировъчна система са съставени от типични за човешкото тяло движения, като клякане и подскоци, и най-често се използва тежестта на собственото тяло. Тренировките са разнообразни, като така се стимулират мускулите, сърдечно-съдовата и нервната система. Философията на кросфита е, че тялото се развива, когато е подложено на стрес, към който не е привикнало.

Схемата за тренировките е 3+1, тоест три дни спорт и един ден почивка. Така ще постигнете най-голяма устойчивост при максимална интензивност.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser