Преминете към основното съдържание

Спортистите ли са най-добрите любовници?

Така ли е наистина, питаме се, прехласнати по световните тенисисти на екрана, спортуващите модели от календара на стената и мачовците в кварталния фитнес.
При тренирания мъж рискът да остане без дъх в най-важния момент е малък.
При тренирания мъж рискът да остане без дъх в най-важния момент е малък. © iStock

Един доста прагматичен, но не чак толкова сериозен модел за щастието препоръчва да имаме на разположение различни мъже за различните ни потребности. Хедониста – за насладата от културни и гурме преживявания, оправния – за ремонтите и поддръжката на дома, познавача на душата – за споделянето и емоционалното израстване, и т.н. – идеята е ясна.

Как ли изглежда обаче прототипът на любовника? Най-вероятно е привлекателен, строен, с аполонска, спортна визия ала Железния човек. Нещо средно между Дейвид Бекъм и Давид на Микеланджело.

Визията на любовника трябва да е нещо средно между Дейвид Бекъм и Давид на Микеланджело.

 

И победителят е...

Сексът е и си остава физически определен. Зона на архаичната телесност. Свързан е с погледи, докосвания, ухания, вкусове, усещания. Със сетива. Сродната душа с бирено шкембе може да действа като афродизиак в изключително малко случаи.

© iStock, Няма да навреди, ако някой ни носи на ръце. Буквално казано!

В останалите надделява издръжливостта, младостта и достойнството на победител. Освен това, когато говорим за секс, при тренирания мъж рискът да остане без дъх в най-важния момент, е далеч по-малък. Пък и ние, жените, реагираме, също като силния пол – еволюционно, на вторичните полови белези, които вещаят хубави, безсънни нощи и здрави деца. А именно: широки рамене, стегнати бедра, релефна (но не напомпана) мускулатура.

В края на краищата, няма да навреди, ако, преди или след леглото, някой ни носи на ръце. Буквално казано.

Сродната душа с бирено шкембе действа като афродизиак в изключително малко случаи.

Секси сметки

Чували ли сте обаче за сайтовете и приложенията с вграден калкулатор, с който можете да изчислите колко калории сте изгорили с една или друга дейност? Да, включително и чрез правене на секс! Няма да давам пример с пресмятане на конкретни стойности само защото ще се наложи да издам теглото си и други, по-пикантни подробности, като времетраене, пози, интензивност..., но май и без това схващате обхвата на формулата.

Математиката е последното, за което се сещам, когато отгръщам всеки нов месец от календара с полуголи модели на стената в редакцията. Онова, което обикновено си мисля при смяната на страниците със секси мъже, е колко виновна се чувствам, че въпреки доброто стечение на гените, собствената ми що-годе поддържана фигура е далеч от стегнатия образец.

© iStock, Реагираме на вторичните полови белези, които вещаят безсънни нощи и здрави деца.

И тъкмо когато се каня да си посипя главата с пепел за пропуснатата тренировка, за изядения шоколад, за ползването на асансьора, вместо на стълбите, се заглеждам в коремните плочки под носа ми. Колко ли формули и правила са били приложени стриктно в името на този 3-етажен пакет?

"Скъпа, да изгорим десерта - или ще правим секс още веднъж, или ще ида в залата за още един рунд..."

 

Калорийно его

Представям си ситуации от рода на: „Скъпа, трябва да изгорим десерта – или ще правим секс още веднъж, или ще ида в залата за още един рунд с тежестите.“ И всяко желание в мен се изпарява, въпреки цялата мускулеста красота и фантастичното телесно оформление насреща ми. Може и да съм рядкото изключение, което ще предпочете несъразмерно отпуснатото коремче, пред състезателните достойнства, но то ще е защото вече съм се сблъсквала с егото и самовлюбеността на маниакално трениращите.

Няколко грама тук, няколко милиметра там и не остава място за онова, което всъщност ми харесва в секса. Потапянето в мига. Страстта, разпалена от искрата в другия, а не от отражението в огледалото. И изгубването в чифт очи, без оглед на релефната обстановка.

© iStock, Изгубването в чифт очи, без оглед на релефната обстановка...

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser