Преминете към основното съдържание

Спортът срещу замърсяването на океаните

За всеки избяган километър adidas ще дари по 1 щатски долар за първите един милиона километра, за да подкрепи програмата Parley Ocean Plastic
© iStock

Спортът може да помогне в борбата срещу замърсяването на океаните, убедени са от adidas. В навечерието на 5 юни, Световния ден на околната среда, от бранда обявиха, че продължават да подкрепят програмата Parley for the Oceans в глобалната инициатива Run For The Oceans. Идеята е да се използва силата на спорта, за да обърне внимание към заплахата за замърсяването на океаните с пластмаса.

Чрез тази световна инициатива, от 8 юни до 8 юли, adidas и Parley се обръщат към своите глобални общности да предприемат действия и да защитят океаните, които са все по-застрашени, поради предизвикани от човека проблеми, включително замърсяване, отпадъци и нарастващо потребление. От 2015 г. партньорите работят съвместно, за да информират за проблема, но и също да покажат творчески решения, като употребата на Parley Ocean Plastic™ за изработката на продукти adidas x Parley.

adidas x Parley UltraBOOST X

Пренасяйки инициативата на друго ниво, през 2018 г. за всеки избяган километър adidas ще дари по 1 щатски долар – за първите един милиона километра, за да подкрепи програмата Parley Ocean Plastic.

За да се включите, adidas и Parley организират поредица от бягания в няколко ключови града по света, включително Лос Анджелис, Ню Йорк, Париж, Берлин, Лондон, Барселона, Милано и Шанхай, и мобилизират глобалната мрежа на adidas Runners да организира седмични инициативи за бягане в 50 общности на adidas Runners по целия свят.

За инициативата adidas Running ще представи ограничена серия на обувките UltraBOOST Parley и UltraBOOST X, комбиниращи спортно ориентирана обувна технология с прогресивна еко иновация - 95% Parley Ocean Plastic™ Primeknit, като по този начин всеки чифт предотвратява достигането до океаните на приблизително 11 пластмасови бутилки.

adidas x Parley UltraBOOST

Всеки може да се присъедини към движението като изтегли Runtastic/Joyrun, за да проследява всяка стъпка между 8 юни и 8 юли.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser