Преминете към основното съдържание

Спорът на месеца: Елтън Джон критикува Владимир Путин, а той отговаря на певеца

Сър Елтън Джон коментира неотдавнашно интервю на руския президент за The Financial Times
© getty

Преди няколко дни The Financial Times и официалният сайт на Кремъл публикуваха интервю с Владимир Путин, в което той обяви мултикултурализма за нереалистичен, либералната идея за остаряла и коментира влиянието на библейските ценности върху формирането на съвременния свят. Музикантът Елтън Джон разкритикува позицията на руския държавен глава в своя Инстаграм, като припомни и скандала с отрязаните сцени от руската версия на филма “Rocketman”.

“Уважаеми президент Путин! Бях много разстроен, когато прочетох неотдавнашното ви интервю за The Financial Times. Твърдо не съм съгласен с вашето мнение, че политиката за подкрепа на културното и сексуално разнообразие в нашите общества е остаряла. Намирам вашите коментари, че искате членовете на ЛГБТ общността да бъдат “щастливи” и че “в Русия нямате проблеми с това”, за лицемерни. Руските дистрибутори строго цензурираха филма “Rocketman”, премахвайки от него всички препратки, в които открих истинско щастие - кадрите с 25-годишната си връзка с Дейвид и в съвместното възпитание на двамата ни красиви синове”, пише британският певец.

Владимир Путин отговори на критиките на музиканта в речта си по време на пресконференция след срещата на Г-20.


ЗАЩО ЕЛТЪН ДЖОН БОЙКОТИРА DOLCE & GABBANA?


“Много го уважавам, той е брилянтен музикант, ние сме щастливи да го слушаме, но мисля, че греши”, каза президентът. “Нищо не съм изкривил. Ние наистина имаме много добро отношение към членовете на ЛГБТ общността”, добави той. “В действителност абсолютно спокойно и безпристрастно отношение.”

Путин също отбеляза, че хората трябва да бъдат по-толерантни един към друг, по-отворени и прозрачни, да се уважават взаимно, но да не налагат своята гледна точка със сила.

“Гордея се, че живея в онази част от света, където нашите правителства са еволюирали, за да признаят универсалното право на всеки човек да обича този, когото той желае”, категоричен е в становището си Елтън Джон. 

В действителност от руския вариант на филма “Rocketman”, който разказва за живота на Елтън Джон, липсват всички сцени с намеци за хомосексуализъм, както и тези, в които се вижда употреба на наркотици и алкохол. Според руските власти така са спазени законите и опазен “моралът” в страната. 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser