Преминете към основното съдържание

Ах, този...чист колаген !

Едва ли има жена, която да не си е задавала въпросите „Как да съхраня красотата и младостта си ? Какво да направя сега, за да изглеждам по-млада след години ?“ Без съмение появата на видими бръчици и промяната в контура на лицето притесняват всяка жена. В опит да спрем времето сменяме козметиката, опитваме различни антиейдж процедури, но така и не откриваме магическата формула. А всъщност магия няма, защото науката отдавна се е произнесла – основната причина за стареенето на кожата е липсата на колаген.

Какво представлява колагенът ?

Колагенът формира 30% от всички протеини в човешкия организъм и представлява 75 % от кожата! Синтезира се от фибробластите в дермата и играе определяща роля за гладкостта и еластичността на кожата. Синтезът на колаген обаче намалява с напредването на възрастта - след 25-та година намалява с 1,5% всяка година и около 40-те ни години естественият колаген е напълно изчерпан. Това води до появата на фини линии, бръчки, до разширяване на порите и намаляване на еластичността на кожата.

Как да си набавим колаген?

Ползването на колагено-стимулираща козметика и процедури е задължително, но нищо не може да компенсира липсата така, както зареждането с колаген и отвътре. Ето защо всички дерматолзи препоръчват приема на колаген под формата на хранителна добавка. Колагеновите пептиди, които се съдържат в добавките, играят ролята на тухли, с помощта на които фибробластите синтезират новия колаген.

Кое е най-важното при избора на колагенова добавка?

Научно доказано е, че тройно-спиралната молекула на колагена е „тежка” и трудно усвоима. Десетилетия наред този факт е правил лекарите скептични към ефекта от приетия перорално колаген. Учените от английската компания PURELOGICOL правят революция в производството на колагена и преодоляват този проблем. Чрез процес на ензимна хидролиза те успяват да „накъсат” колагеновите молекули на малки парченца /пептиди/ с тегло под 2000 далтона. Именно този малък размер им позволява да преминат през стените на тънките черва и да бъдат пълноценно усвоени с максимално добър за кожата и ставите ефект.

Защо колаген под формата на капсули, а не течен?

Известно е, че при попадане в стомаха, протеините в течна форма се разграждат от стомашния сок и губят от полезните си свойства. Желатиновата капсула на PURELOGICOL предпазва пептидите /колагеновия прах/ от реакция със стомашните сокове и ги съхранява до момента на абсорбиране в тънките черва.

Защо 100% чист колаген ?

Грижата за красотата по никаъв начин не трябва да застрашава нашето здраве. Приемът на колаген продължава години наред и, за да се избегнат странични ефекти, формулата на добавките трябва да бъде максимално чиста. PURELOGICOL ЧИСТ КОЛАГЕН за кожа и стави съдържа единствено 18-те най-ценни за здравето и красотата аминокиселини и то в съотношение, максимално близко до това на естествено синтезирания от организма колаген. PURELOGICOL не съдържа: изкуствени витамини, хиалуронова киселина, аромати, оцветители, холестерол, консерванти, глутен, жито, пшеница, лактоза, захар, мая. Именно 100% чистата формула обяснява липсата на странични ефекти. PURELOGICOL не повишава апетита и теглото.

Как да приемаме чистия колаген?

Научно доказано е, че колагенът се усвоява най-добре по време на пълен покой на организма. Затова учените от PURELOGICOL препоръчват приема на 2 или 3 капсули вечер, непосредствено преди сън. Броят на приетите капсулите зависи от теглото и нуждите на организма.

Какъв е ефектът и кога да го очакваме ?

Чистият колаген PURELOGICOL е единствената колагенова добавка, чийто ефект е доказан, по начин, по който се тестват лекарствата - двойно-сляп плацебо тест. Точните резултати от неависимите клинични изследвания са:
43.3% Намалява дълбочината на бръчките
25.8% Повишава влажността на кожата
34.5% Намалява диаметъра на порите

Освен за красотата, PURELOGICOL колаген е полезен и за здравето:

- Подпомага укрепването на ставите и сухожилията

- Облекчава движението при болки в колената и ставите

- Предпазва от остеопороза

Предимствата на 100% чистия колаген като превенция срещу остеопорозата са доказани от Медицинския Институт на Харвард.

Положителните резултати са видими още след края на втората седмица. Най-често жените определят като първи ефект подобрената хидратация и по-незабележимите пори на кожата.

Колко дълго да пием колаген и трябва ли да почиваме ?

Учените от PURELOGICOL препоръчват прием на колаген в продължение на 3 месеца, след което да се почива 1 -1.5 месеца.

Защо PURELOGICOL е наричан „колагенът на звездите“ ?

Много звезди, сред които Мадона и Крситин Дейвис, са споделяли, че поддържат здравето и красотата си с чистия колаген PURELOGICOL. Изтекла в медиите папарашка снимка на Мадона с PURELOGICOL в ръка на излизане от аптека в Лондон обиколи таблоидите в целия свят.

Актрисата от "Сексът и градът" Кристин Дейвис също от години използва чист колаген, за да поддържа нежното си и младежко излъчване.messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser