Преминете към основното съдържание

Сребро в косите: защо не бива да се скубят белите косъмчета

Със сигурност и вие сте чували тази странна забрана, но все още не знаете защо не бива да махате издайническите бели нишки? Открихме отговора. И в допълнение ви даваме няколко съвета как да прикривате сребристите проблясъци.

Сивата коса обикновено се появява незабелязано и независимо от това дали често сте нервни и на колко години сте. Както обясняват специалистите, сребристата коса говори за нарушения в организма, липса на хранителни вещества, витамини и нездравословен начин на живот. Но не бързайте да се разстройвате, тъй като сега има много методи, които ще помогнат да направите сивите коси по-малко забележими или напълно невидими.

Причини за посивяването на косата

Цветът на косата и кожата зависи от количеството меланин: колкото повече е той, толкова по-наситен и по-тъмен е цветът на кожата и косата. Известно е също, че основната функция на меланина е да предпазва клетките от ултравиолетово лъчение и свободни радикали. С възрастта се произвеждат по-малко клетки, следователно меланинът се произвежда в ограничено количество, съответно косата получава по-малко пигмент и посивява.

Защо не бива да се изтръгват белите косъмчета?

Издърпването на сивата коса уврежда фоликула и се нарушава процеса на растеж на нова коса. И ако прекалите със скубането на бели коси може да се стигне до оплешивяване на определени места.

Много жени искат бързо да решат проблема и единици решават да побеляват красиво и с достойнство. Ако не сте от тях и искате бързо да се отървете от сивите косми, има няколко начина.

1. Ако имате малко бели косъмчета, 2-3 по цялата глава, можете внимателно да ги отрежете с ножици за нокти в самия корен.

2. Ако изобщо не искате да се боядисвате и да променяте естествения цвят на косата, но сивите косми ви преследват, можете да използвате препарат с пряко проникващ пигмент, който ще покрие сивата коса с 30% и ще я направи по-малко забележима. Друг вариант е боя без амоняк, чийто капацитет на покритие е 50% Обърнете се към специалист (колорист, който) ще ви помогне да изберете нюанс, който не се различава от вашия естествен.

3. Ако носите къси прически (дължина над брадичката, с бретон и открити уши), малко количество сива коса едва ли ще се забелязва, тъй като косата не се разделя на път.

4. Вземете си така популярните вече тониращи спрейове, които ще ви спасят, без да се налага да посещавате фризьорски салон. Те са отлични помощници и при по-интезивно побелели коси, когато само две-три седмици след боядисване бялата коса отново проблясва в корените. Просто напръскайте и готово.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser