Преминете към основното съдържание

Стайните растения: красиви и полезни

Пречистване на въздуха у дома плюс зелен аксесоар за интериора. Стайните растения могат всичко това, а и са 100% натурални
© iStock

Може би си мислите, че щом почиствате редовно, то не само мебелите, но и въздухът ще е чист. Е, ще ви разочароваме. Истината е, че живеем (а и работим) в невидими за очите и неуловими за обонянието замърсявания.

Формалдехид, бензол, тетрахлоретилен, толуол – с всички тези трудно за произнасяне термини означаваме молекулите, които „живеят“ в мебелите от ламинат и МДФ, килимите и мокетите, тапетите, цигарите, дрехите от химическо чистене. Прибавете към това и всички освежители за въздух, мухъл, плесен и амоняк, съдържащ се в битовата химия, и списъкът ще стане почти пълен.

Спасението идва в саксия с директна поръчка от природата. Някои от стайните растения улавят замърсяванията във въздуха и го пречистват. Но за всяко помещение изборът ви трябва да е различен.


СТАЙНИТЕ РАСТЕНИЯ НИ ПОМАГАТ


Вижте в галерията какво ви предлагаме.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser