Преминете към основното съдържание

Стела Макартни се бори отчаяно с кризата – съкращения и намалени заплати

Ще оцелее ли марката?

Брандът Stella McCartney се готви за преструктуриране. Дизайнерката беше принудена да предприеме тази стъпка заради пандемията, която нанесе значителни щети на бизнеса. Компанията планира да съкрати персонал и да намали заплатите на служителите за дълъг период.

Самата Стела Макартни вече се отказа от собствената си заплата, за да минимизира загубите от ниските продажби. Марката ще намали и разходите за различни събития в името на цялостното благополучие. Някои магазини могат да се превърнат във франчайзинг или да сключат нови споразумения за търговия на едро. Преструктурирането все още е в процес, но дизайнерката възнамерява да направи всичко възможно, за да върне марката на позициите, на които бе преди пандемията.

„Както всички останали в модния сектор, и ние сме изправени пред изключително труден период и се опитваме да адаптираме бизнеса си към променящата се икономика“, коментира промените изпълнителният директор на модната марка Габриел Маджо.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser