Преминете към основното съдържание

Стела Маккартни прави революция в модата

Британката ще брани правата на животните
Стела Маккаратни с Анджелина Джоли
Стела Маккаратни с Анджелина Джоли © Getty

Стела Маккартни е известна във фешън средите като дизайнерката, която напълно е отрекла използването на животинска кожа при моделирането и изработването на дрехите си.

Тя е един от най-големите активисти защитаващи правата на четириногите и само преди дни обяви, че се отказва от още един животински продукт. Със специално изявление в личния си Instagram Стела Маккартни обяви, че прекратява закупуването на вълна от Патагония, която е използвала до момента, след като разбрала за нехуманния начин, по който третират овцете, от които се добива тя.

"С голяма тъга искам да ви съобщя, че трябваше да преустановим снабдяването на вълна от Ovis 21 в Патагония. Това беше една невероятна инициатива, която помогна за запазването на милиони акра застрашени пасища в Патагония, като едновременно с това се грижим и за животните", написа тя. "За съжаление, след като направихме свое разследване в Аржентина, провокирани от видео, предоставено ни от страхотните хора от PETA, разбрахме, че 1 от 26-те ферми, от които взимаме вълна, малтретира овцете. Това е прекалено много."

"Като дизайнер, градящ бранд, който не залага на естествена кожа в моделите си, не мога да толерирам подобно нещо. Отвратена съм от тази новина, но пък съм по-решена отвсякога да се боря за правата на животните в модата, като още по-отблизо наблюдавам доставчиците на тази индустрия да заличават невинни животи. Ще започнем да използваме изкуствена вълна така, както съумяхме да разработим и инкорпорираме висококачествена алтернатива на естествената кожа", заключва Стела Маккартни.

От фирмата прозиводител отричат насилие над животните.

© Getty, Кара Делевин, Стела Маккартни, Кейт Босуърт и Рийз Уидърспун

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser