Преминете към основното съдържание

Стилиян Дичев представя - "Музикални кодове"

Галерия Оборище 5 посреща новата експозиция на художника за една седмица от 3 април
© press

Да се занимаваш с изобразително изкуство, архитектура и интериорен дизайн и да си вдъхновен от музиката, не е нещо необичайно. Нестандартно е да обвържеш двете изкуства в лично преживяване и арт събитие. Това прави Стилиян Дичев с изложбата си Музикални кодове.

"Музикални кодове" е диалог между изобразителното изкуство и музиката и персонално преживяване на автора в опитите му да открие и пресъздаде силата на тази синергия.

Художникът представя 20 живописни платна в среден и голям размер, които отразяват творческите му търсения и вдъхновения през последните три години. 

Дичев традиционно използва прости и класически инструменти – ленено платно и акрилни бои, за да изрази многопластието на настроенията си – понякога - експресивни и ярки, друг път – смирени и нежни.

Временна сцена за виртуалния разговор между музика и изобразително изкуство, провокиран от Стилиян Дичев, става галерия Оборище 5.

Залата в близост до Музикалното училище в София, е идеално адаптирана за излагане на съвременно изкуство и същевременно – много подходяща за музикални изпълнения.

Вдъхновени от картините на автора, впечатляващите млади изпълнители Катерина Радева /пиано/ и Виктория Маринова /цигулка/ сами избират репертоара, с който да озвучат официалното откриване на "Музикалните кодове" на Стилиян Дичев.

Още по етикети

култура , изложби
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser