Преминете към основното съдържание

Стилът на Рания – кралицата на Йордания

Женствена бизнес елегантност
© getty

Модните критици отбелязват, че стилът на кралица Рания я прави да изглежда повече като бизнес жена, отколкото като коронясана дама.

Тесните бели блузи, официалните ризи, роклите под коляното и бизнес костюмите се избират строго според фигурата ѝ и демонстрират любовта на Рания към класиката.

Съпругата на лидера на Йордания е пример за перфектно съчетание на арабска и европейска мода, но в сравнение с шейха Моза Рания очевидно акцентира повече на западния свят.

Между другото, по време на чуждестранни командировки журналистите често ѝ задават въпроси за стила ѝ и доколко външният ѝ вид съответства на образа на мюсюлманка. Рания твърди, че решението да не носи хиджаб, е взето от самата нея и това по никакъв начин не е свързано с нейния либерализъм или консерватизъм.

„Нека съдим за жените по това, което имат в главата си, а не на нея!“ е коментарът на Рания относно нейния европейски стил.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser