Преминете към основното съдържание

Street style: Втори ден стил и класа по улиците на Флоренция

Pitti Uomo безспорно е едно от любимите събития на всички почитатели на модата, а вниманието винаги е привлечено от италианските street гурута
© IMaxTree

Модния фесивал Pitti Uomo набира все по-голяма сила и популярност и за поредна година е едно от събитията, което успя да привлече вниманието на всички модни критици и институции.

Може би това се дължи и на големия възход на мъжката мода през последните няколко години.

Тук няма типични модни дефилета, грандиозни ревюта и сексапилни модели. Колекциите са представени под формата на презентация, а модните марки се възползват от момента да подрепят творенията си със словесен разказ за това как е направена колекцията и от къде са черпени вдъхновения за нея.

Gucci Garden Pitti Uomo 2018

Друг тренд, който набира все по-голяма популярност в модните събития, е възможността да си купите веднага всичко, което видите, без да се налага да чакате то да излезне през следващия моден сезон. Още преди няколко сезона Tommy Hilfiger първи заложиха на тази тенденция и видимо са на правилния път, последвани и от другите големи модни брандове.

Този сезон GUCCI също реши да представи колекцията си под формата на презентация. Креативния гений Алесандро Микеле, който се вдъхновява от ренесанса и внася онзи романтичен елемент в колекциите на италианската марка, коментира сградата, в която бе изложена новата му колекция. "Това е мощно, почти митично, а не мъртво място", споделя той застанал на партерния етаж на един исторически двор, украсен с изгорени жълти мазилки и яркочервен лак. Елегантната сграда датира от 1337 година и е реновирана от Gucci Museo през 2011 година. Оттогава тя се е превърнала в културно пространство на града.

Gucci Garden Pitti Uomo 2018

Веднъж отместили поглед от модните презентации, няма как да не изкоментираме флоренският street style. Той винаги впечатлява с много стил, елегантност и традиционализъм.

По никакъв начин не може да го сравним с този в Милано, Лондон или Париж. И тук хората налагат новите трендове, но фокуса винаги пада върху това уличната визия да изглежда шармантно, но и стилно.

Разгледайте галерията от снимки, в която ще откриете най-добрите street style визии от втория ден на модния фестивал Pitti Uomo във Флоренция:

Pitti Uomo 2018

Галерия

Pitti Uomo 2018

IMaxTree

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser