Преминете към основното съдържание

Стробинг: новата грим техника

Най-новата технология за корекция на лицето променя представата за скулптуриране
© Instagram

Хайлайтерите и въздушните прахообразни пудри са сред най-търсените грим продукти винаги. С тяхна помощ скулптурираме лицето си и му придаваме свеж и сияен вид. Но е важно да усвоите добре техниката за нанасянето им. Тя се нарича стробинг (буквално от английската дума strobing – мигане).

В действителност техниката съществува отдавна, но терминът за нея е нов. Той произлиза от стробоскоп (устройство, което възпроизвежда бързоповтарящи се светлини). В грима стробингът има същата цел – да акцентира върху изпъкналите части на лицето и да подсили светлината им. За подобен стробоскоп служат сухите или кремообразните текстури, с помощта на които се внася блясък – не само хайлайтерите, но и прозрачните пудри, руж, всички видове блестящи частици за скули и такива, които придават перлен отблясък на кожата.

Стробингът се завръща като една от силно застъпените тенденции за красота за новия сезон. Кожата има естествено сияние, изглежда млада, обгрижена и отпочинала. Освен това този грим прави лицето да изглежда като след лек фейслифт – чертите му стават по-хармонични, а скулите – по-високи. И на трето място – този грим изглежда по-натурален за разлика от контурирането – техниката за скулптуриране на лицето, благодарение на която се изменя формата му, като се използват тъмни и светли оттенъци на кремообразни текстури. Но контурирането води и до промяна на реалните черти на лицето, като практически изчезва индивидуалността. Подобен грим, който е характерен особено за Ким кардашиян, е подходящ най-вече за вечерно парти, снимки или селфи. Докато стробинг е техника, която е подходяща за ежедневен грим и за изключително лесна корекция на лицето.

Отнема само няколко минути.

С хайлайтер акцентирате на изпъкналите зони на лицето, които естествено се осветяват от светлината – центъра на челото, най-изпъкналата част на скулите, изпъкналата част под веждите, вдлъбнатината на горната устна и контура на брадичката.

Върху добре хидратирана кожа нанесете тониращ крем с отблясъци, руж върху зоните непосредствено под скулите, страничните високи части на челото. След това пристъпете към стробинга.

Къде да нанасяте хайлайтер? Застанете срещу огледалото и започнете да въртите лицето си – нанасяйте продукт там, където лицето естествено попада под светлината. Хайлайтерът се нанася с кръгови движения, за да седи естествено. Не прекалявайте в Т-зоната, за да не изглежда сякаш там кожата има излишно много себум. Правилният стробинг повдига леко скулите и изсветлява централната част на лицето.

Идеален стробинг в ежедневието използват Кейт Бозуърт, Лили Олдридж, а вечерен стробинг демонстрират Хелън Кристенсен, Тейлър Хил и други звезди.

Автор Люба Вангелова

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser