Преминете към основното съдържание

Стъпка по стъпка към съвършеното лице

Искаме лято със селфита без грим! И даваме старт на правилната терапия за сбогуване с кожните несъвършенства
Sамо за 28 дни можете да постигнете безупречна кожа.
Sамо за 28 дни можете да постигнете безупречна кожа. © iStock

Лъщяща, груба и удебелена кожа, разширени пори, черни точки и белези от акне – уви, несъвършенствата от тийнейджърските години не са запазена марка само на периода преди 20-те.

Тези досадни проблеми засягат и 41% от порасналите момичета и зрелите жени. А замърсяването, топлият и влажен климат, хигиената, начинът на хранене и живот, както и хормоналните промени допълнително усложняват ситуацията.

За щастие, има как да се справите с всичко това за по-малко от месец! С правилната стратегия само за 28 дни можете ефективно да коригирате различните видове несъвършенства.

От лаборатории LIERAC дори предлагат не една, а три целенасочени терапии: подготвяща, регулираща и за локално третиране. И трите разчитат на две ключови съставки – цинков глюконат и салицилова киселина.

 

Верните съюзници

  • Цинковият глюконат служи за намаляване лъщенето на кожата. Той регулира себума, като потиска ензима, стимулиращ мастните жлези. Има и стягащо действие, като така свива разширените пори.

  • Салициловата киселина пък контролира клетъчното обновяване и елиминира натрупванията на мъртви клетки. Това ще ви помогне в борбата срещу пъпките и черните точки.

Но не е всичко!

Особено важна в заклинанието за красиво селфи със съвършена кожа на лицето е думичката „кератолитен“. Спокойно – не е нужно да я запомните или произнесете. По-важното е лосионът за лице, който ползвате, да я съдържа в състава си.

 

Започнете начисто

Първата и най-важна стъпка към справяне с кожните несъвършенства е тъкмо подготовката на лицето. Кератолитният лосион е тъкмо за този етап от ежедневния ви beauty-ритуал (използвайте го сутрин и/или вечер, като нанесете с памучен тампон по цялото лице, без зоната на очите).

За да елиминира ефективно мъртвите клетки от епидермиса и да я почисти интензивно и с пилинг ефект, лосионът трябва да е обогатен и с гликолова и млечна киселина.

Откриваме ги в кератолитния лосион от серията SEBOLOGIE за терапия в три стъпки на LIERAC! Неговата приятна, свежа и лека текстура е идеалната подготвяща фаза преди нанасянето на последващите регулираща и локално третираща грижа. Тя изчиства кожата, без да я изсушава, а порите са отпушени и стегнати, като подобрението е с 86% само за месец.

Какво следва после ли? Включваме камерата на телефона, поглеждаме към обектива и... 1, 2, 3... Усмивка!

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser