Преминете към основното съдържание

Съботно мързелуване: 5 идеи как да му добавим стойност

Ако като нас сте решили днес да мързелувате активно, т.е. програмата ви за деня не включва излизане навън или чистене до изнемога вкъщи, ви предлагаме няколко идеи, за да добавите стойност на съботното си мързелуване.

© istock

Събота е! Чакаме я цяла седмица и като дойде, изобщо не усещаме кога е станало 6 вечерта, денят е минал. При всички случаи е по-добре нещо да се случва, но така, че да релаксираме, като същевременно оползотворим максимално времето си.

Ако като нас сте решили днес да мързелувате активно, т.е. програмата ви за деня не включва излизане навън или чистене до изнемога вкъщи, ви предлагаме няколко идеи, за да добавите стойност на съботното си мързелуване.

МЪРЗЕЛЪТ ПОМАГА НА КРЕАТИВНИЯ УМ

СУТРЕШНА ВАНА

През седмицата обикновено имаме време само за по един бърз душ рано сутрин или късно вечер. Сега можем да компенсираме, като се насладим на релаксираща вана в събота сутрин. Отделете малко време. Нагласете си точната температура, вземете си книга или списание, запалете си ароматна свещ, поглезете се със соли за вана. Ще се почувствате чисти, освежени, тонизирани и готови да завладеете останалата част от мързеливия си ден.

БРЪНЧ У ДОМА

Мързелът в събота не изключва напълно социалните контакти. Той по-скоро означава да не се напрягаме, да се чувстваме добре, като останем на собствена територия. Затова не се колебайте да поканите няколко близки приятели и да се насладите на един приятен брънч. Ключът тук е да направите така, че този брънч да бъде възможно най-далеч от стреса и излишното суетене. Тичането до магазина в последния момент за продукти, прегарянето на палачинките и т.н. не са много добър начин да започнете деня си. Направете нещата една идея по-лесни, като подредите масата от предната вечер, дори може да помислите за закуска, която просто трябва да се постави във фурната на сутринта.

КАКВО КАЗВА ЗА ВАС ДЕНЯТ ОТ СЕДМИЦАТА, В КОЙТО СТЕ РОДЕНИ?

МУЗИКА НА МАКС

Макар че няма нищо лошо в това, да се размажем от гледане на филми и сериали, нека този път да направим нещо по-различно. Бъдете сигурни, че музиката е по-добрата опция за повишаване на настроението. Пуснете си нещо любимо, увеличете звука, пейте, танцувайте. Или просто се наслаждавайте, докато четете любимата си книга. Можете да свършите и някаква домакинска работа, макар това да противоречи на идеята за мързелуване. Ще видите, че изобщо няма да го усетите, ключът е в музиката.

МЕНЮТО

Аз лично често се изчерпвам откъм идеи за това, какво да готвя през седмицата. Нали го знаете това чувство: прибирате се в 19 ч. от работа и изобщо не ви хрумва какво ще се вечеря. Трябва да е нещо набързо, но и здравословно и разнообразно. Не може само пица, салата и спагети. Затова отделете малко време в събота сутрин и планирайте менюто за следващата седмица. Пуснете си музика, отворете Pinterest или който и да е друг любим ваш сайт и потърсете интересни рецепти, които бихте пробвали.

КОМФОРТ И ПАК КОМФОРТ

Съботата идва след петте дни, които са изисквали от нас да изглеждаме перфектно. Затова можем да я прекараме по пижама от сутринта до вечерта. Има нещо толкова релаксиращо в това, да не трябва да мислим какво да облечем. Няма нужда и да се гримираме, не е ли страхотно? Бъдете безгрижни, подарете си един кежуал ден, заслужавате го.

Още по етикети

уикенд , психология
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser