Преминете към основното съдържание

Съдят Джиджи Хадид за публикуване на собствените си фотографии

Менеджерът на модела я изненада тази сутрин с лошата новина
© getty

Днес Джиджи изложи призив към феновете и фотографите в Instagram, описвайки несправедливостта и абсурдността на живота на една звезда.

Преди седмица папараците са завели дело срещу нея, той като, Джиджи е публикувала своя снимка в Instagram, без да кредитира фотограф или агенция. Снимката представлява случаен кадър на Джиджи излизайки от скорошно събитие.  

Моделът не е взела предвид, че правата за използване на снимката принадлежат изключително на Xclusive-Lee Inc, които бескрупулно решават да заведат дело в съда срещу нея.

Междувременно публикацията на модела изчезна от социалната мрежа.

Джиджи написа дълго съобщение в Instagram:

"Вчера научих, че съм съдена за последния си (вече изтрит) пост в Instagram. Снимката е направена от папараци на улицата преди седмица след едно събитие. Усмихнах се и позирах за снимката, защото разбирам, че това е част от моята работа. Това беше ситуация, подходяща за присъствието на пресата. Знам, че фотографите живеят по този начин. По-често условията са различни - например при излизане от апартамента ми или в други случаи, когато чувствам, че се нарушава правото ми на личен живот. Тези хора печелят от нас всеки ден, преследвайки ни ден и нощ, чакайки ни да изминем няколко метра от дома до колата и обратно. Те застрашават нас и хората около мен - аз и много от моите приятели сме имали пътни инциденти заради безразсъдността на папараците. Да не говорим за психологическия тормоз - колко пъти аз и много от моите приятели не искаме да излизаме, просто, за да не привличаме внимание, искаме да живеем нормално. И сега някой ме съди за снимка, която намерих в Twitter и публикувах, без да посочвам името на автора. Снимки, за която лицето вече е платено, за да бъде публикувана в мрежата. Това е смешно. Нямам представа кой от десетките фотографи е направил тази снимка. Можеше да остави коментар и аз с радост бих го кредитирала. И това са същите хора, които блокират акаунтите на феновете по цял свят. Хора, чиито сметки са блокирани или са заведени дела срещу вас, знайте - не съм ви забравила и определено ще ви помогна, ако мога. И на всички папараци искам да кажа това - разбирам, че това е вашата работа и я приемам, но всичко си има граници."

Други известни личности, които всеки ден се сблъскват и се дразнят на папараците се отзоваха в подкрепа на модела, включително Емили Ратайковски, Бела Хадид, Руби Роуз, Кайли Дженър, Кендис Суонпоуел и Джизеле Бундхен. А Коуи Кардашян призна, че вече е била съдена стотици пъти поради същата причина.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser