Преминете към основното съдържание

Супа от картофи и броколи

Комфорт и наслада в студените дни.

Продукти:

40 г / 3 супени лъжици несолено масло

1 малка глава лук, нарязана на ситно

2 скилидки чесън, смлени

1/3 чаша брашно

2 чаши мляко

2 чаши пилешки бульон

2 чаши вода

1 ч. л. сол

1/2 ч. л. черен пипер

800 г картофи, обелени и нарязани на кубчета Бележка 1

300 г броколи на розички

1 чаша настъргано сирене, чедър или друго по избор

Добавки за поръсване по избор:

Парченца бекон

Шалот/червен лук, ситно нарязани

Настърган кашкавал

Приготвяне:

Разтопете маслото в голяма тенджера на средно висока температура. Добавете лука и чесъна, гответе 3 минути или докато лукът омекне.

Добавете брашното и разбъркайте в лучената смес. Гответе 30 секунди.

Докато разбърквате, бавно налейте млякото и продължете да бъркате, докато се превърне в гъста гладка паста.

Добавете пилешки бульон, вода, сол и черен пипер. Разбъркайте, след което добавете картофите.

Оставете да къкри, след което регулирайте температурата, така че да къкри леко. Гответе 8 минути (без капак) или докато картофите са почти сварени, като разбърквате периодично.

Добавете броколите и разбъркайте. Гответе 2 минути (или докато броколите се сварят по ваш вкус), след което свалете тенджерата от котлона.

Добавете сиренето и разбъркайте.

Разпределете в купички и поръсете с добавки по избор.

messages.loading
Горе
ELLEworld twitter-logo-silhouette pinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser