Преминете към основното съдържание

Супермоделът Бар Рафаели бе осъдена за данъчни престъпления

Бившата любима на Леонардо ди Каприо отнася сериозна глоба и 9 месеца обществено полезен труд

Супермоделите рядко попадат на подсъдимата скамейка, затова случаят с Бар Рафаели се превърна в истинска сензация за модната индустрия.

Израелски съд осъди местната любимка на девет месеца общественополезен труд, а майка й на 16 месеца затвор, с което приключи дългогодишното дело за укриване на данъци, което опетни образа на някога обожаваната национална икона.

35-годишната Рафаели и майка й бяха осъдени през юли за укриване на данъци за приходи от 10 милиона долара. Съгласно споразумението за признаване на вината, прието от съда, двете бяха осъдени да платят глоба от 1,5 милиона долара.

Продължилото дълго дело, в което Рафаели доказваше, че доходите й не са придобити само от дейност в страната й, и опитите на семейството да омаловажи връзките й с Израел, навреди сериозно на добре обмисления и добре изграден обществен имидж на красавицата на неофициален посланик на родината й. В допълнение към моделската кариера, Рафаели е и популярна телевизионна водеща в Израел.

Делото се съсредоточи около местожителството на Рафаели през годините, когато тя пътуваше много по света, участваше във високоплатени модни кампании, красеше корицата на Sports Illustrated и имаше романтична връзка с Леонардо ди Каприо. Израелският данъчен закон определя пребиваването главно въз основа на това дали дадено лице е прекарало по-голямата част от календарната година в страната. Рафаели твърдеше, че не е декларирала доходите си в периода от 2009 г. до 2012 г., защото не е прекарвала толкова време в Израел.

В предишно решение израелският съд постанови, че връзката на Рафаели с Ди Каприо по това време не може да се квалифицира като „семейна единица“, така че тя не може да претендира за американското му местожителство, за да избегне плащането на всички дължими данъци. Майката на Рафаели, която е и неин агент, беше обвинена, че е фалшифицирала документите на дъщеря си и не е декларира собствените си доходи.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser