Преминете към основното съдържание

Съпругата на Роман Полански разкритикува Тарантино заради "Имало едно време в Холивуд"

Преди време тя отказа да се присъедини към Американската филмова академия заради скандала със съпруга ѝ
© getty

Съпругата на Роман Полански, Еманюел Сене, се изказа осъдително за Куентин Тарантино и новия му филм "Имало едно време в Холивуд". Според нея режисьорът е направил сериозна грешка като не е се консултирал с Роман Полански преди снимките. Припомняме, че филмът разказва историята на убийството на Шарън Тейт, бившата съпруга на Полански.

Еманюел Сене заяви, че Тарантино "е използвал трагедията на живота на един човек и си е избърсал краката в нея", за да заснеме своя филм.


ЗВЕЗДИТЕ НА ЕДНА ОТ НАЙ-ОЧАКВАНИТЕ ПРЕМИЕРИ В КАН: „ИМАЛО ЕДНО ВРЕМЕ В ХОЛИВУД“


„Искам да кажа, че в Холивуд е много лесно да се вземе и да се направи филм за Роман и неговата трагедия ... В същото време, той е изгнаник. Разбира се, никой не се замисли да обсъди с него този филм", отбеляза с раздразнение Еммануел Сене.

От 1978 г. Роман Полански всъщност е изгонен от американската филмова индустрия заради обвиненията в изнасилване на тринадесетгодишно момиче. През 2018 г. режисьорът е изключен от Американската филмова академия. Емануеле Сене смята това решение за лицемерно, тъй като през 2002 г. същите хора присъдиха Оскар на Полански за филма „Пианистът“.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser